Na tento dokonalý koláč, který je ještě lepší než Raffaello potřebujeme:
Reklama
hrnek = nejvíce 300 ml
- 2 vejce
- 1 šálek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 hrnek moučkového cukru
na horní vrstvu
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 šálku kokosu
Na horní část těsta
Reklama
- 1 hrnek smetany na šlehání
- + moučkový cukr
- plech o rozměrech 20 x 30 cm vymazaný máslem – plech by měl mít vyšší okraje
Postup:
- Ušlehejte vejce s cukrem, rozpuštěným máslem a přidejte mouku s práškem do pečiva a mouku. Vymíchejte hladké těsto.
- Těsto naneste na plech a posypejte kokosem smíchaným s cukrem.
- Pečte při teplotě 180 stupňů.
- Ještě horký koláč přelijte smetanou, která se krásně do těsta vsákne a dodá mu vláčnost.
- Povrch posypte kokosem
Reklama