Luxusnější a chutnější než drahé Raffaello: Nebezpečně chutný koláč s kokosem

Na tento dokonalý koláč, který je ještě lepší než Raffaello potřebujeme:

 

hrnek = nejvíce 300 ml

Čtěte také: Koukněte se na levou ruku. Máte tam tuto jizvu? Řekneme vám, proč a co znamená

  • 2 vejce
  • 1 šálek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 hrnek moučkového cukru

na horní vrstvu

  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 šálku kokosu

Na horní část těsta

  • 1 hrnek smetany na šlehání
  • + moučkový cukr
  • plech o rozměrech 20 x 30 cm vymazaný máslem – plech by měl mít vyšší okraje

Postup:

  1. Ušlehejte vejce s cukrem, rozpuštěným máslem a přidejte mouku s práškem do pečiva a mouku. Vymíchejte hladké těsto.
  2. Těsto naneste na plech a posypejte kokosem smíchaným s cukrem.
  3. Pečte při teplotě 180 stupňů.
  4. Ještě horký koláč přelijte smetanou, která se krásně do těsta vsákne a dodá mu vláčnost.
  5. Povrch posypte kokosem