Vykouzlit z kousku obyčejného vepřového bůčku neobyčejný pokrm? Takhle připravený kus vepřového neudělá ostudu ani na svátečním stole. Příprava na pánvi je velmi snadná, přitom nehrozí vysušení nebo spálení jako v troubě. Netradiční způsob vaření zjemní bůček a vytvoří z něj neskutečnou dobrotu pro chlapy, kteří touží po pořádném kusu tučného masa. A nesmí se zapomenout na pivo! Samozřejmě pár kousků k zapíjení tučného jídla, ale hlavně schovat jedno i na polití masa, aby dostalo ten správný šmak!
Ingredience
Co budete na přípravu vepřového bůčku na pivu potřebovat?
- vepřový bůček – 1,8 kg
- světlé pivo – 500 ml
- sójová omáčka – 50 ml
- mletá červená paprika – ¼ lžičky
- mletý černý pepř – ¼ lžičky
- sůl – 1 lžička
- pálivá paprika (chilli, směs) – 1 lžička
- sušený česnekový prášek – 1 lžička
- směs provensálských bylinek – 1 lžička
Postup přípravy:
Co je nutné si ujasnit hned na úvod? Vepřový bůček připravovaný podle tohoto receptu se musí nechat zchladit přes noc v chladničce, proto začněte přípravu včas, abyste měli maso připravené na plánované večerní posezení.
Omyté maso prosolte a okořeňte veškerým kořením ze seznamu. Poté vložte do dostatečně velké pánve, maso položte na boky.
Zalijte maso směsí piva a sójové omáčky. Pivo použijte jakékoli, výčepní nebo světlý ležák. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut.
Následně otočte, můžete ještě přisypat mletou papriku a vařte dál na mírném ohni přibližně 120 minut. Pravidelně obracejte a podlévejte, aby se maso nepřipálilo. Na závěr nechte zchladnout, studený bůček uložte na 8 hodin do chladničky.
Kořeněný vepřový bůček připravovaný v pánvi podávejte nakrájený na tenčí plátky spolu s čerstvým chlebem.
Dobře chutná spolu s plnotučnou nebo s francouzskou hořčicí, případně s podomácku připraveným dipem, se sterilovanou nebo s čerstvou zeleninou.
Zdroj: sovkusom.ru