David Hampl
18 října, 2022
, ,

Vykouzlit z kousku obyčejného vepřového bůčku neobyčejný pokrm? Takhle připravený kus vepřového neudělá ostudu ani na svátečním stole. Příprava na pánvi je velmi snadná, přitom nehrozí vysušení nebo spálení jako v troubě. Netradiční způsob vaření zjemní bůček a vytvoří z něj neskutečnou dobrotu pro chlapy, kteří touží po pořádném kusu tučného masa. A nesmí se zapomenout na pivo! Samozřejmě pár kousků k zapíjení tučného jídla, ale hlavně schovat jedno i na polití masa, aby dostalo ten správný šmak!

Ingredience

Co budete na přípravu vepřového bůčku na pivu potřebovat?

  • vepřový bůček – 1,8 kg
  • světlé pivo – 500 ml
  • sójová omáčka – 50 ml
  • mletá červená paprika – ¼ lžičky
  • mletý černý pepř – ¼ lžičky
  • sůl – 1 lžička
  • pálivá paprika (chilli, směs) – 1 lžička
  • sušený česnekový prášek – 1 lžička
  • směs provensálských bylinek – 1 lžička 

Postup přípravy:

Co je nutné si ujasnit hned na úvod? Vepřový bůček připravovaný podle tohoto receptu se musí nechat zchladit přes noc v chladničce, proto začněte přípravu včas, abyste měli maso připravené na plánované večerní posezení.

https://sovkusom.ru/

Omyté maso prosolte a okořeňte veškerým kořením ze seznamu. Poté vložte do dostatečně velké pánve, maso položte na boky.

https://sovkusom.ru/

Zalijte maso směsí piva a sójové omáčky. Pivo použijte jakékoli, výčepní nebo světlý ležák. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut.

https://sovkusom.ru/

Následně otočte, můžete ještě přisypat mletou papriku a vařte dál na mírném ohni přibližně 120 minut. Pravidelně obracejte a podlévejte, aby se maso nepřipálilo. Na závěr nechte zchladnout, studený bůček uložte na 8 hodin do chladničky.

https://sovkusom.ru/

Kořeněný vepřový bůček připravovaný v pánvi podávejte nakrájený na tenčí plátky spolu s čerstvým chlebem.

https://sovkusom.ru/

Dobře chutná spolu s plnotučnou nebo s francouzskou hořčicí, případně s podomácku připraveným dipem, se sterilovanou nebo s čerstvou zeleninou.

https://sovkusom.ru/

Zdroj: sovkusom.ru         

Sdílejte článek