Žampiony miluje celý svět, protože se hodí ke všemu. Nejlepší jsou však jednodznačně v italské kuchyni, kde se přidávají, jak do pizzy, tak do těstovin. Jedny vynikající těstoviny s houbovou omáčkou na víně si můžete připravit i Vy. Nebude Vás to stát hodně času a Vaše chuťové pohárky budou dozajista okouzleny.
Na tento recept potřebujeme:
- 200 g žampionů
- 250 g bucatini (hrubší špagety, které vypadají jako trubky)
- 1 stroužek česneku
- 2 PL olivového oleje
- 50 g másla
- 50 g strouhaného parmezánu
- 100 ml suchého bílého vína
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Předehřejeme si pánev s olivovým olejem, přidáme česnek a osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájené žampiony a smažíme. Snížíme teplotu, přidáme víno a necháme odpařit alkohol. Ochutíme solí a pepřem a vaříme ještě asi 5 minut. Potom přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Odstraníme z ohně.
Mezitím si dáme vařit bucatini na způsob „al dente“.
Do uvařených těstovin přidáme houbovou omáčku a dobře promícháme.
Podáváme s nastrouhaným parmezánem a můžeme přidat i čerstvé bylinky nebo petrželku.
Dobrou chuť!