Má dcera miluje žampióny, a proto se neustále snažím přijít s novými recepty, které by je obsahovaly. Pak jsem objevila tento úžasný recept na bucatini se žampiónovou omáčkou! Dcera se jich nemůže nabažit!

Žampiony miluje celý svět, protože se hodí ke všemu. Nejlepší jsou však jednodznačně v italské kuchyni, kde se přidávají, jak do pizzy, tak do těstovin. Jedny vynikající těstoviny s houbovou omáčkou na víně si můžete připravit i Vy. Nebude Vás to stát hodně času a Vaše chuťové pohárky budou dozajista okouzleny.

Reklama

Na tento recept potřebujeme:

  • 200 g žampionů
  • 250 g bucatini (hrubší špagety, které vypadají jako trubky)
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 50 g másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 100 ml suchého bílého vína
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Předehřejeme si pánev s olivovým olejem, přidáme česnek a osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájené žampiony a smažíme. Snížíme teplotu, přidáme víno a necháme odpařit alkohol. Ochutíme solí a pepřem a vaříme ještě asi 5 minut. Potom přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Odstraníme z ohně.

Mezitím si dáme vařit bucatini na způsob „al dente“.

Do uvařených těstovin přidáme houbovou omáčku a dobře promícháme.

Podáváme s nastrouhaným parmezánem a můžeme přidat i čerstvé bylinky nebo petrželku.

Dobrou chuť!

Reklama