Mandle uvolňují stres a snižují cholesterol. Kdo by je měl jíst nejvíc?

Mandle si mnoho lidí spojuje pouze s Vánoci nebo marcipánem. Pravdou ale je, že bychom je měli konzumovat pravidelně během celého roku na hodnotnou svačinu, protože nám mohou přinést mnoho dobrého do našeho života. Jsou totiž velmi zdravé a mohou vám pomoci se zdravotními problémy, kterými trpí tisíce lidí po celém světě.

Jsou mandle vůbec ořechy?

Většina z nás má zařazené mandle jako ořechy, ale z botanického hlediska se jedná o pecky. V obchodě je ale najdete hned vedle ořechů, jako jsou vlašské, lískové ořechy nebo arašídy. Mandle se produkují nejvíc v USA, ale mandlovníky se pěstují také v Evropě. Recept na slavné mletí mandlové sušenky (tzv. makronky) pochází z Itálie. Většina z nás zná samozřejmě lahodný marcipán, ale nejvíce živin získáte ze syrových pecek, na které se nyní soustředíme.

Mandle v sobě skrývají obrovskou sílu!

Mandle i další ořechy byly velmi dlouhou dobu podceňovány jako součást zdravého jídelníčku, protože obsahují poměrně hodně tuku. Na druhou stranu ale obsahují také velmi málo cukru, což je pro tělo dobré. Navíc tuky, které obsahují, jsou přirozené a pro lidské tělo přínosné. Pozitivní vliv mají na kardiovaskulární systém, srdeční choroby, nervový a imunitní systém. Fungují také jako prevence proti rakovině.

Čtěte také: Zajímavý IQ test: najděte 5 rozdílů na dvou obrázcích

Namočte mandle do vody a jezte 4 každé ráno

Vitamíny, minerály a zdravé tuky si vychutnáte hlavně v případě, že budete mandle konzumovat syrové. Tyto pecky byste měli vždy namočit ve vodě a namáčet je 8-10 hodin. Díky tomu bude tělo vstřebávat cenné složky mnohem rychleji. Když každé ráno sníte čtyři kousky této malé dobroty, vaše tělo dostane vše, co potřebuje, a budete bojovat proti mnoha chorobám. První účinky uvidíte již po měsíci a zároveň díky pouhým čtyřem kusům nebudete konzumovat až příliš mnoho tuku. Spolehněte se na mandle a podpoříte svou štíhlou linii.

Zdroj: newsy.gotujmy.pl