Maso po Srbsku prostě musíte vyzkoušet. Rychle a jednoduše, v jednom jediném pekáči si připravíte pochoutku, po které se budete ještě hodně dlouho oblizovat. Jak na to? -
Menu

Maso po Srbsku prostě musíte vyzkoušet. Rychle a jednoduše, v jednom jediném pekáči si připravíte pochoutku, po které se budete ještě hodně dlouho oblizovat. Jak na to?

ne jen českou předělávku tohoto úžasného receptu, který je dobře pikantní, ale rozhodně ne příliš pálivý. Bude tedy chutnat i těm, kteří nejsou milovníky ostrých jídel nebo menším dětem. Poměr koření samozřejmě můžete upravit dle vlastní chuti, aby byl tento pokrm více chuťově výrazný nebo naopak méně pálivý. Příprava vepřového po Srbsku není ničím náročným – nebudete potřebovat nic více, než co máte běžně v kuchyni. Předem si všechny suroviny nechystejte, abyste věděli, že máte všechny suroviny. Pro přípravu budete potřebovat:

  • 1 kg vepřového masa
  • 2 kg brambor
  • Suroviny na marinádu (1 polévkovou lžíci hořčice, 2 polévkové lžíce pálivého kečupu, 2 polévkové lžíce oleje, 1 čajovou lžičku majoránky, 1 čajovou lžičku worcesterské omáčky, 1 čajovou lžičku mleté papriky, 2 čajové lžičky soli, 1 čajovou lžičku drceného kmínu)

Jak připravit marinádu

Marináda je velice jednoduchá. Nezabere vám příliš času stejně jako celý recept. Velkou výhodou je, že si ji můžete upravit dle svého nebo si ji v případě potřeby inovovat na základě vlastní chuti. Stačí smíchat všechny suroviny dobře do sebe a marináda je hotová. Ideální je, pokud ji necháte alespoň nějaký čas odležet, aby se chutě jednotlivých složek spolu dobře prolnuly.

Jdeme vařit

Maso umyjte, osušte a nakrájejte jej na drobné kousky. Naložte ho do předem připravené marinády, aby se dobře uleželo. Nechte jej naložené alespoň na dvě hodiny a uložené v chladu například v lednici. Mezitím v tomto volném čase se můžete pustit do přípravy brambor. Omyjte je, oloupejte z nich slupku a nakrájejte je na menší kousky. Ty vložte pak do zapékací mísy vymazané máslem. Na vrstvu brambor v zapékací míse následně dejte naložené maso v marinádě. Celou místu dobře zakryjte alobalem a vložte ji do předem předehřáté trouby. Pečte na 200 °C po dobu přibližně 40 minut. Po uplynutí této doby sundejte z mísy vrchní alobal, snižte teplotu trouby na 180 °C a pečte ještě dalších 25 minut.

Dobrou chuť!

Hotové a upečené maso po Srbsku můžete rovnou podávat. Jeho výhodou je, že nepotřebuje již žádnou přílohu, protože obsahuje zapečené brambory. Ušetříte tak čas s přípravou a také neušpiníte zbytečně příliš mnoho nádobí. Uvidíte, že si recept zamilujete kvůli jeho jednoduché přípravě i díky skvělé chuti. Rozhodně jej vyzkoušejte.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Švestky nemusí padnout jenom na slivovici! Takhle výborný švestkový koláč…

Hledáte originální a chutný recept a přemýšlíte, co nového byste mohli upéct? Tak to určitě vyzkoušejte náš švestkový koláč s drobenou.…
RECEPTY

Báječný recept na nejměkčí rohlíčky na světě. Nic lepšího jste…

Už jste někdy ochutnali dobrotu, která Vám zaručeně obrátila život vzhůru nohama? Pokud ano, tak to jste ještě zřejmě nikdy…
RECEPTY

Až vyzkoušíte tuhle čalamádu, nebudete nikdy dělat jinou. V čem…

Dnes se s Vámi podělíme o báječný recept na domácí čalamádu, která se připravuje za studena. Pro některé to možná zní…
RECEPTY

Stačí vám jeden jediný pekáč, pár běžných surovin a po…

Máte chuť na maso? Ale nechce seš vám ušpinit mnoho nádobí, ani se vám nechce pouštět se do složitých receptů…
RECEPTY

Lepší langoše jste ještě nikdy nejedli. Ani v Maďarsku na…

Langoše jsou typickým maďarským jídlem. Kdo chce ochutnat skutečně ten nejlepší, musí mít za kamaráda Maďara který umí vařit, nebo…
RECEPTY

Socialismus měl jedno velké plus. Existovaly normy na jídla a…

Socialismus je dávno pryč a pokud na něj začneme vzpomínat tak musíme říci, že tolik dobrého zase až tak nepřinesl.…