Maso po Srbsku prostě musíte vyzkoušet. Rychle a jednoduše, v jednom jediném pekáči si připravíte pochoutku, po které se budete ještě hodně dlouho oblizovat. Jak na to?

Pojďte vyzkoušet nový recept, který určitě ještě neznáte. Chuť tohoto vepřového masa na srbský způsob vás určitě nadchne a zamilujete si ji. Bude chutnat všem, kdo mají rádi pikantní jídla; nemusíte se však ničeho bát – tento recept je sice dobře kořeněný, ale zároveň nepálí až příliš. Díky tomu je oblíbený u velkého množství labužníků a určitě si jej zamilujete i vy. Pojďte se podívat, jak vepřové maso po Srbsku připravit.

Co si na vepřové maso po Srbsku připravit?

Jedná se o originální recept, který pochází přímo od obyvatel této země. Můžete tak díky němu ochutnat pravé vepřové maso po Srbsku, ne jen českou předělávku tohoto úžasného receptu, který je dobře pikantní, ale rozhodně ne příliš pálivý. Bude tedy chutnat i těm, kteří nejsou milovníky ostrých jídel nebo menším dětem. Poměr koření samozřejmě můžete upravit dle vlastní chuti, aby byl tento pokrm více chuťově výrazný nebo naopak méně pálivý. Příprava vepřového po Srbsku není ničím náročným – nebudete potřebovat nic více, než co máte běžně v kuchyni. Předem si všechny suroviny nechystejte, abyste věděli, že máte všechny suroviny. Pro přípravu budete potřebovat:

  • 1 kg vepřového masa
  • 2 kg brambor
  • Suroviny na marinádu (1 polévkovou lžíci hořčice, 2 polévkové lžíce pálivého kečupu, 2 polévkové lžíce oleje, 1 čajovou lžičku majoránky, 1 čajovou lžičku worcesterské omáčky, 1 čajovou lžičku mleté papriky, 2 čajové lžičky soli, 1 čajovou lžičku drceného kmínu)

Jak připravit marinádu

Marináda je velice jednoduchá. Nezabere vám příliš času stejně jako celý recept. Velkou výhodou je, že si ji můžete upravit dle svého nebo si ji v případě potřeby inovovat na základě vlastní chuti. Stačí smíchat všechny suroviny dobře do sebe a marináda je hotová. Ideální je, pokud ji necháte alespoň nějaký čas odležet, aby se chutě jednotlivých složek spolu dobře prolnuly.

Čtěte také: Pes této ženy byl vždy velmi klidný a rozvážný. Až na jednu osudnou noc, kdy se začal chovat divně a byl velmi rozrušený. Jako by se ženě snažil něco naznačit u okna. Když se z něho podívala, zažila velký šok!

Jdeme vařit

Maso umyjte, osušte a nakrájejte jej na drobné kousky. Naložte ho do předem připravené marinády, aby se dobře uleželo. Nechte jej naložené alespoň na dvě hodiny a uložené v chladu například v lednici. Mezitím v tomto volném čase se můžete pustit do přípravy brambor. Omyjte je, oloupejte z nich slupku a nakrájejte je na menší kousky. Ty vložte pak do zapékací mísy vymazané máslem. Na vrstvu brambor v zapékací míse následně dejte naložené maso v marinádě. Celou místu dobře zakryjte alobalem a vložte ji do předem předehřáté trouby. Pečte na 200 °C po dobu přibližně 40 minut. Po uplynutí této doby sundejte z mísy vrchní alobal, snižte teplotu trouby na 180 °C a pečte ještě dalších 25 minut.

Dobrou chuť!

Hotové a upečené maso po Srbsku můžete rovnou podávat. Jeho výhodou je, že nepotřebuje již žádnou přílohu, protože obsahuje zapečené brambory. Ušetříte tak čas s přípravou a také neušpiníte zbytečně příliš mnoho nádobí. Uvidíte, že si recept zamilujete kvůli jeho jednoduché přípravě i díky skvělé chuti. Rozhodně jej vyzkoušejte.