Toto je opravdu chutný a zdravý oběd snad pro každého, kdo miluje květák. Je lehce pikantní a opravdu krásně voňavý. Tento květak se skvěle hodí do horkého dne jako večeře. Je taky vhodný pro sportovce nebo i pro ty, kteří se snaží shodit nějaké to kilo. Sice to není jako si dát chutný steak, ale jsem si jistá, že i tuto zdravou variantu večeře si zamilujete a budete připravovat pravidelně.
Ingredience
- 1 středně velký květák
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžička červené mleté papriky
- špetka soli
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup
> Vezměte si větší hrnec a celý květák vložte dovnitř. Vodu osolte a nechte vařit.
Vařte do doby než květák začně měknout, nesmí však být úplně měkký. Po uvaření
vyndejte a nechte okapat.
> V misce si smíchejte olivový olej s rozdrceným česnekem a touto směsí květák celý potřete. Pokud chcete použít i jiný koření, tak se toho určitě nebojte přidejte k oleji a česneku. Potřený květák posypte parmazánem a mletou paprikou.
> Troubu si předehřejte na 180°C a květák položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova asi 50 minut.