Máte chuť na něco léhkého a chutného? Vyzkoušejte tento fitness květák s parmazánem.

 

 

Toto je opravdu chutný a zdravý oběd snad pro každého, kdo miluje květák. Je lehce pikantní a opravdu krásně voňavý. Tento květak se skvěle hodí do horkého dne jako večeře. Je taky vhodný pro sportovce nebo i pro ty, kteří se  snaží shodit nějaké to kilo. Sice to není jako si dát chutný steak, ale jsem si jistá, že i tuto zdravou variantu večeře si zamilujete a budete připravovat pravidelně.

Čtěte také: Jaký máte tvar ušního lalůčku? Budete překvapeni proč byste to měli vědět

Ingredience

  • 1 středně velký květák
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • špetka soli

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup

> Vezměte si větší hrnec a celý květák vložte dovnitř. Vodu osolte a nechte vařit.
Vařte do doby než květák začně měknout, nesmí však být úplně měkký. Po uvaření
vyndejte a nechte okapat.

> V misce si smíchejte olivový olej s rozdrceným česnekem a touto směsí květák celý potřete. Pokud chcete použít i jiný koření, tak se toho určitě nebojte přidejte k oleji a česneku. Potřený květák posypte parmazánem a mletou paprikou.

> Troubu si předehřejte na 180°C a květák položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova asi 50 minut.