Červená řepa pečená s česnekem je výborná jako příloha, může ale plnohodnotně nahradit i večeři nebo lehčí oběd. Recept je podle světoznámého kuchaře Jamieho Olivera, takže pokud podle něho rádi vaříte, určitě vyzkoušejte i tenhle recept!
Reklama
Až příště nebudete vědět, jakou přílohu zvolit k pečenému nebo třeba grilovanému masíčku, pak je červená řepa pečená s česnekem naprosto ideální volba. A já vám můžu zaručit, že svého rozhodnutí zaručeně nebudete litovat!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 1 větší palici česneku
- 1/2 kg červené řepy
- 6 polévkových lžic oleje
- 3 polévkové lžíce balsamicového octa
- majoránku
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Řepu omyjte, očistěte a nakrájejte na měsíčky.
- Zapékací mísu vyložte alobalem tak, aby alobal pokrýval její stěny.
- Kousky řepy vyskládejte do misky.
- Přidejte neoloupané stroužky česneku (množství podle toho, jak moc rádi máte česnekové pokrmy).
- Ochuťte solí, pepřem a trochou majoránky.
- Přidejte tekuté přísady.
- Na vrch řepy dejte další kousek alobalu a přečnívající konce na stěnách zahněte tak, abyste vytvořili uzavřený těsný balíček, ze kterého nevyteče šťáva.
- Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C cca 60-90 minut.
Věřím, že i vám červená řepa pečená s česnekem zachutná, stejně jako zachutnala mě. U nás doma si bez této přílohy již neumíme představit grilování.
Reklama