Máte rádi Jamieho Olivera? Vyzkoušejte, jak chutná červená řepa pečená s česnekem podle jeho receptu!

Červená řepa pečená s česnekem je výborná jako příloha, může ale plnohodnotně nahradit i večeři nebo lehčí oběd. Recept je podle světoznámého kuchaře Jamieho Olivera, takže pokud podle něho rádi vaříte, určitě vyzkoušejte i tenhle recept!

Až příště nebudete vědět, jakou přílohu zvolit k pečenému nebo třeba grilovanému masíčku, pak je červená řepa pečená s česnekem naprosto ideální volba. A já vám můžu zaručit, že svého rozhodnutí zaručeně nebudete litovat!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 větší palici česneku
  • 1/2 kg červené řepy
  • 6 polévkových lžic oleje
  • 3 polévkové lžíce balsamicového octa
  • majoránku
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Řepu omyjte, očistěte a nakrájejte na měsíčky.
  2. Zapékací mísu vyložte alobalem tak, aby alobal pokrýval její stěny.
  3. Kousky řepy vyskládejte do misky.
  4. Přidejte neoloupané stroužky česneku (množství podle toho, jak moc rádi máte česnekové pokrmy).
  5. Ochuťte solí, pepřem a trochou majoránky.
  6. Přidejte tekuté přísady.
  7. Na vrch řepy dejte další kousek alobalu a přečnívající konce na stěnách zahněte tak, abyste vytvořili uzavřený těsný balíček, ze kterého nevyteče šťáva.
  8. Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C cca 60-90 minut.

Věřím, že i vám červená řepa pečená s česnekem zachutná, stejně jako zachutnala mě. U nás doma si bez této přílohy již neumíme představit grilování.

Čtěte také: Vyzkoušejte přidat špetku skořice do své ranní kávy! Budete příjemně překvapení!