Odolat šťavnatému jablečnému závinu je pro mnohé často nemožný úkol. Kromě listového těsta však existuje i jednodušší a zdravější způsob, jak si udělat tuto sladkou dobrůtku ke kávičce a to bez mražených polotovarů či natahování těsta po celé kuchyni. Přinášíme Vám proto tento recept, který splňuje všechny představy o dokonalém dezertu – je jednoduchý, rychlý a dokonce zdravý, s nálepkou „light“!
Co budete potřebovat?
- 4 jablka
- 200 g mixu ovesných vloček a ovesné mouky – rozmixovaných vloček (komu nepřekážejí velké kusy vloček, mouku používat nemusí)
- 300 g bílého jogurtu
- 2 lžíce medu
- sekané ořechy na posypání (nemusíte použít)
- skořici
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
1. Protože se jedná o vskutku rychlý dezert, troubu si nejprve předehřejte na 200 stupňů. Jablka poté rozkrojte a vyberte jadérka. Nakrájejte je na malé kousíčky. Nedoporučujeme loupat – nechcete se přece okrást o všechny vitamíny ve slupce?!
2. V misce si smíchejte vločkovo-moučný mix, jogurt a med.
3. Těsto si rozdělte na čtyři části. Z prvních dvou udělejte na plechu vystlaném pečícím papírem podlouhlé základy. Jablíčka poklaďte na základ a přikryjte je dalšími dvěma částmi těsta.
4. Posypte sekanými oříšky a skořicí. Při zmíněných 200 stupních pečte 40 minut.
Přejeme dobrou chuť!