Měla jsem už dost listového těsta. Pak mi kamarádka řekla o tomto úžasném receptu na jablečný závin, který je zdravý a šťavnatý, bez listového těsta a jen z 5 ingrediencí! Zní to až příliš dokonale?

Odolat šťavnatému jablečnému závinu je pro mnohé často nemožný úkol. Kromě listového těsta však existuje i jednodušší a zdravější způsob, jak si udělat tuto sladkou dobrůtku ke kávičce a to bez mražených polotovarů či natahování těsta po celé kuchyni. Přinášíme Vám proto tento recept, který splňuje všechny představy o dokonalém dezertu – je jednoduchý, rychlý a dokonce zdravý, s nálepkou „light“!

Co budete potřebovat?

  • 4 jablka
  • 200 g mixu ovesných vloček a ovesné mouky – rozmixovaných vloček (komu nepřekážejí velké kusy vloček, mouku používat nemusí)
  • 300 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • sekané ořechy na posypání (nemusíte použít)
  • skořici

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

1. Protože se jedná o vskutku rychlý dezert, troubu si nejprve předehřejte na 200 stupňů. Jablka poté rozkrojte a vyberte jadérka. Nakrájejte je na malé kousíčky. Nedoporučujeme loupat – nechcete se přece okrást o všechny vitamíny ve slupce?!

2. V misce si smíchejte vločkovo-moučný mix, jogurt a med.

Čtěte také: Vyrobte si vlastní Monte řezy!

3. Těsto si rozdělte na čtyři části. Z prvních dvou udělejte na plechu vystlaném pečícím papírem podlouhlé základy. Jablíčka poklaďte na základ a přikryjte je dalšími dvěma částmi těsta.

4. Posypte sekanými oříšky a skořicí. Při zmíněných 200 stupních pečte 40 minut.

zavin3Přejeme dobrou chuť!