Milujete již od malička pudink a nemůžete se ho nabažit? Pak určitě nezapomeňte vyzkoušet tento úžasný recept na pudinkové kostky se šlehačkou. Zamiluje si ho celá Vaše rodina!

Milujete pudinky a zkrátka jakékoliv krémové dezerty? Chodíte na ně občas potají do cukráren? Pak určitě vyzkoušejte podobnou sladkou bombu plnou krému, kterou si můžete připravit pěkně v pohodlí domova. Recept Vám přínášíme krok po kroku, aby Váš lahodný dezert byl příjemným překvapením nejen pro Vás, ale i pro Vaši celou rodinu. Tajemství spočívá v nadýchaném, avšak hutném krému!

Reklama

Dokážete si představit, jak se Vám lžička boří do šlehačky a pudink lahodí i oku? Sliny se Vám sbíhají jako na povel? Dva důvody, proč už déle nečekat a zamířit rovnou do kuchyně!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na korpus:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu nebou cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

Reklama
  • 700 ml smetany
  • 2 vanilkové pudinky
  • v případě potřeby ztužovač šlehačky
  • 100 g čokolády

Na polevu:

  • 100 g hořké čokolády
  • olej
  • trochu smetany

Jak na to?

Nejprve si vyrobíme těsto. Smícháme všechny potřebné, výše uvedené suroviny, důkladně dohromady. Připravené těsto nalijeme do formy (plech) a dáme péct na 200 stupňů na dobu 10 minut. Korpus by neměl být příliš vysoký, proto je možné využít na pečení i plech.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jakmile máme hotový korpus, můžeme se vrhnout na přípravu chutného krému. Nejprve si na krém vyšleháme šlehačku a klasickým způsobem uvaříme pudink. Tyto dvě suroviny dáme následně pořádně vychladit. Dle potřeby a uvážení je možné přidat do šlehačky ztužovač. Po vychlazení pudink se šlehačkou smícháme. Poté si nadrobno nasekáme čokoládu, kterou jemně do připravené směsi vmícháme.

Hotovou směs naneseme rovnoměrně na korpus a vrhneme se na přípravu polevy. Na tu budeme potřebovat rozpustit zbytek čokolády, kterou smícháme s kapkou oleje a smetanou. Se smetanou zacházejte opatrně, vždy dle potřeby a uvážení.

Hotovou polevou pak už jen zalijte krém a dejte do chladničky opět dobře vychladit.

Jako dekoraci můžete využít cokoliv. My doporučujeme karamel, oříšky, či nadrcené sušenky.

Pevně věříme, že Vám i celé rodině bude tento dezert chutnat.

Přejeme hodně zdaru při přípravě a dobrou chuť!

Reklama