Milujete pudinky a zkrátka jakékoliv krémové dezerty? Chodíte na ně občas potají do cukráren? Pak určitě vyzkoušejte podobnou sladkou bombu plnou krému, kterou si můžete připravit pěkně v pohodlí domova. Recept Vám přínášíme krok po kroku, aby Váš lahodný dezert byl příjemným překvapením nejen pro Vás, ale i pro Vaši celou rodinu. Tajemství spočívá v nadýchaném, avšak hutném krému!
Dokážete si představit, jak se Vám lžička boří do šlehačky a pudink lahodí i oku? Sliny se Vám sbíhají jako na povel? Dva důvody, proč už déle nečekat a zamířit rovnou do kuchyně!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na korpus:
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce medu nebou cukru moučky
- 2 lžíce kakaa
- vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
Na krém:
- 700 ml smetany
- 2 vanilkové pudinky
- v případě potřeby ztužovač šlehačky
- 100 g čokolády
Na polevu:
- 100 g hořké čokolády
- olej
- trochu smetany
Jak na to?
Nejprve si vyrobíme těsto. Smícháme všechny potřebné, výše uvedené suroviny, důkladně dohromady. Připravené těsto nalijeme do formy (plech) a dáme péct na 200 stupňů na dobu 10 minut. Korpus by neměl být příliš vysoký, proto je možné využít na pečení i plech.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jakmile máme hotový korpus, můžeme se vrhnout na přípravu chutného krému. Nejprve si na krém vyšleháme šlehačku a klasickým způsobem uvaříme pudink. Tyto dvě suroviny dáme následně pořádně vychladit. Dle potřeby a uvážení je možné přidat do šlehačky ztužovač. Po vychlazení pudink se šlehačkou smícháme. Poté si nadrobno nasekáme čokoládu, kterou jemně do připravené směsi vmícháme.
Hotovou směs naneseme rovnoměrně na korpus a vrhneme se na přípravu polevy. Na tu budeme potřebovat rozpustit zbytek čokolády, kterou smícháme s kapkou oleje a smetanou. Se smetanou zacházejte opatrně, vždy dle potřeby a uvážení.
Hotovou polevou pak už jen zalijte krém a dejte do chladničky opět dobře vychladit.
Jako dekoraci můžete využít cokoliv. My doporučujeme karamel, oříšky, či nadrcené sušenky.
Pevně věříme, že Vám i celé rodině bude tento dezert chutnat.
Přejeme hodně zdaru při přípravě a dobrou chuť!