Domů RECEPTY Milujete již od malička pudink a nemůžete se ho nabažit? Pak určitě...

Milujete již od malička pudink a nemůžete se ho nabažit? Pak určitě nezapomeňte vyzkoušet tento úžasný recept na pudinkové kostky se šlehačkou. Zamiluje si ho celá Vaše rodina!

Milujete pudinky a zkrátka jakékoliv krémové dezerty? Chodíte na ně občas potají do cukráren? Pak určitě vyzkoušejte podobnou sladkou bombu plnou krému, kterou si můžete připravit pěkně v pohodlí domova. Recept Vám přínášíme krok po kroku, aby Váš lahodný dezert byl příjemným překvapením nejen pro Vás, ale i pro Vaši celou rodinu. Tajemství spočívá v nadýchaném, avšak hutném krému!

Dokážete si představit, jak se Vám lžička boří do šlehačky a pudink lahodí i oku? Sliny se Vám sbíhají jako na povel? Dva důvody, proč už déle nečekat a zamířit rovnou do kuchyně!

Co budete potřebovat?

Na korpus:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu nebou cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 700 ml smetany
  • 2 vanilkové pudinky
  • v případě potřeby ztužovač šlehačky
  • 100 g čokolády

Na polevu:

  • 100 g hořké čokolády
  • olej
  • trochu smetany

Jak na to?

Nejprve si vyrobíme těsto. Smícháme všechny potřebné, výše uvedené suroviny, důkladně dohromady. Připravené těsto nalijeme do formy (plech) a dáme péct na 200 stupňů na dobu 10 minut. Korpus by neměl být příliš vysoký, proto je možné využít na pečení i plech.

Jakmile máme hotový korpus, můžeme se vrhnout na přípravu chutného krému. Nejprve si na krém vyšleháme šlehačku a klasickým způsobem uvaříme pudink. Tyto dvě suroviny dáme následně pořádně vychladit. Dle potřeby a uvážení je možné přidat do šlehačky ztužovač. Po vychlazení pudink se šlehačkou smícháme. Poté si nadrobno nasekáme čokoládu, kterou jemně do připravené směsi vmícháme.

Hotovou směs naneseme rovnoměrně na korpus a vrhneme se na přípravu polevy. Na tu budeme potřebovat rozpustit zbytek čokolády, kterou smícháme s kapkou oleje a smetanou. Se smetanou zacházejte opatrně, vždy dle potřeby a uvážení.

Hotovou polevou pak už jen zalijte krém a dejte do chladničky opět dobře vychladit.

Jako dekoraci můžete využít cokoliv. My doporučujeme karamel, oříšky, či nadrcené sušenky.

Pevně věříme, že Vám i celé rodině bude tento dezert chutnat.

Přejeme hodně zdaru při přípravě a dobrou chuť!

Kam dál?

Sladké brambory jsou trendy FIT zeleninou, kterou si můžete připravit na spoustu způsobů! Zde je pár tipů a triků, jak si je jednoduše připravit!

5 receptů na jednoduché zapečené pokrmy, které budete mít připravené raz dva!

Nedaří se Vám připravit lahodnou rýži, neboť ať děláte, co děláte, vždy ji převaříte? Zde je pár tipů, jak docílit lahodné a nadýchané rýže!

Věděli jste, že si cheescake můžete připravit i týden předem? Zde je pár tipů, jak si připravit pravý domácí lahodný Cheescake!

Chystá se k Vám celá rodina na Velikonoce? Co takhle si je trochu zpestřit?! Připravte návštěvě tento velikonoční uvítací drink!

Další články