Milujete masíčko z prasátka? Není nutné ho jenom péct, nebo dělat steaky. Zkuste i zajímavou obměnu. Vařené vepřové maso vás přesvědčí o tom, že i tato úprava patří k těm dokonalým!

Vepřové maso je dnes rozhodně jedno z těch populárních. Je to dáno jeho dostupností, je to dáno také jeho cenou, ale i celkovým výběrem, pokud jde o jednotlivé druhy. Dále nelze zapomínat také na to, že vepřové maso nabízí celou řadu různých úprav. Lze hoc smažit jako říček, lze ho péct, dělat steaky, stejně jako lze využívat i maso mleté. My vám nyní přinášíme variantu, na kterou se zapomíná. Jedná se o vařené vepřové maso, které si také zamilujete.

Reklama

Proč vařené vepřové maso vyzkoušet?

Zajímá vás, proč vyzkoušet právě tuto možnost? Důvodů je několik. V první řadě je to rozhodně chuť, kterou si zamilujete. Dále je to i jednoduchost přípravy. Zapomínat nelze ani na to, že v receptu můžete mít i poměrně velkou ruku, pokud jde o další složky v podobě bylinek. My vám ukážeme tu základní, ze které doporučujeme vycházet.

  • 500 g vepřového masa
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 3 kuličky černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 90 ml citronové šťávy
  • 50 ml vody
  • Sůl, pepř, olivový olej, cukr a balzamiko

Dále je samozřejmě možné přidat různé druhy bylinek, kterými se základní recept zajímavě ozvláštní. Pokud se na ně podíváme, tak se jedná třeba o petržel, může se jednat také o kopr, ale i cokoliv dalšího, co máte v plánu zužitkovat a chcete využít chutí, ale i aromat.

Jdeme na přípravu. Začínáme klasickým vývarem

Reklama

Dělali jste někdy vývar? Předpokládáme, že samozřejmě ano. Proto právě tímto způsobem začínejte. Všechny základní suroviny pro vývar omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Patří sem maso, cibule, česnek, bobkový list, ale i kuličky černého pepře. Když se voda začíná vařit, odpočítejte si 15 – 30 minut, podle velikosti masa. Po uvaření můžete zkontrolovat, zda je hotové, nebo zda ještě chvíli potřebuje.

Nachystejte si marinádu

Jak na ni? I tady je postup jednoduchý, jelikož berete nachystané suroviny. Tedy citronovou šťávu, dále to bude také ocet balzamiko, ale i chilli paprička. Vše jednoduše smíchejte dokud nevznikne dobře vypadající a voňavá marináda. Zde přichází také chvíle, kdy můžete využít i různé druhy bylinek, které právě do této marinády přidáte. Jakmile jste s ní spokojení, jste připraveni i na poslední fázi.

Naložte maso do marinády a potom podávejte

Poslední fáze je spojena s tím, že již studené maso a studenou cibuli z vývaru nakrájíte na tenké plátky, dáte do misky a přelijete marinádou. Opatrně a jemně promícháte, aby se vše dokonale propojilo. Jakmile máte toto hotovo, už můžete vařené vepřové maso podávat. A co je ideální přílohou? Je to samozřejmě pečivo, nejlépe potom v podobě čerstvého chleba, který nadchne každého. Přejeme dobrou chuť.

Reklama