Milujete masíčko z prasátka? Není nutné ho jenom péct, nebo dělat steaky. Zkuste i zajímavou obměnu. Vařené vepřové maso vás přesvědčí o tom, že i tato úprava patří k těm dokonalým!

Vepřové maso je dnes rozhodně jedno z těch populárních. Je to dáno jeho dostupností, je to dáno také jeho cenou, ale i celkovým výběrem, pokud jde o jednotlivé druhy. Dále nelze zapomínat také na to, že vepřové maso nabízí celou řadu různých úprav. Lze hoc smažit jako říček, lze ho péct, dělat steaky, stejně jako lze využívat i maso mleté. My vám nyní přinášíme variantu, na kterou se zapomíná. Jedná se o vařené vepřové maso, které si také zamilujete.

Proč vařené vepřové maso vyzkoušet?

Zajímá vás, proč vyzkoušet právě tuto možnost? Důvodů je několik. V první řadě je to rozhodně chuť, kterou si zamilujete. Dále je to i jednoduchost přípravy. Zapomínat nelze ani na to, že v receptu můžete mít i poměrně velkou ruku, pokud jde o další složky v podobě bylinek. My vám ukážeme tu základní, ze které doporučujeme vycházet.

  • 500 g vepřového masa
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 3 kuličky černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 90 ml citronové šťávy
  • 50 ml vody
  • Sůl, pepř, olivový olej, cukr a balzamiko

Dále je samozřejmě možné přidat různé druhy bylinek, kterými se základní recept zajímavě ozvláštní. Pokud se na ně podíváme, tak se jedná třeba o petržel, může se jednat také o kopr, ale i cokoliv dalšího, co máte v plánu zužitkovat a chcete využít chutí, ale i aromat.

Čtěte také: Tento pejsek neměl štěstí na dobré ošetřovatele. Byl opuštěný a vyhladovělý a nečekalo ho nic jiného, než jistá smrt. Ujala se ho pracovnice útulku, která si zaslouží ohromný obdiv. Co udělala?

Jdeme na přípravu. Začínáme klasickým vývarem

Dělali jste někdy vývar? Předpokládáme, že samozřejmě ano. Proto právě tímto způsobem začínejte. Všechny základní suroviny pro vývar omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Patří sem maso, cibule, česnek, bobkový list, ale i kuličky černého pepře. Když se voda začíná vařit, odpočítejte si 15 – 30 minut, podle velikosti masa. Po uvaření můžete zkontrolovat, zda je hotové, nebo zda ještě chvíli potřebuje.

Nachystejte si marinádu

Jak na ni? I tady je postup jednoduchý, jelikož berete nachystané suroviny. Tedy citronovou šťávu, dále to bude také ocet balzamiko, ale i chilli paprička. Vše jednoduše smíchejte dokud nevznikne dobře vypadající a voňavá marináda. Zde přichází také chvíle, kdy můžete využít i různé druhy bylinek, které právě do této marinády přidáte. Jakmile jste s ní spokojení, jste připraveni i na poslední fázi.

Naložte maso do marinády a potom podávejte

Poslední fáze je spojena s tím, že již studené maso a studenou cibuli z vývaru nakrájíte na tenké plátky, dáte do misky a přelijete marinádou. Opatrně a jemně promícháte, aby se vše dokonale propojilo. Jakmile máte toto hotovo, už můžete vařené vepřové maso podávat. A co je ideální přílohou? Je to samozřejmě pečivo, nejlépe potom v podobě čerstvého chleba, který nadchne každého. Přejeme dobrou chuť.