Zapékaný lilek s rajčatky je zkrátka skvělou volbou jak sám o sobě, tak jako příloha k nějakému masu či pořádnému steaku.
Reklama
Jde také o úžasný recept na lehkou večeři, či tip na letní grilovačku. Ideální je pak s dipem ze zakysané smetany! Hledáte-li tedy něco zdravého pro Vaše děti, či nějaký ten fitness tip, pak je tento recept přímo pro Vás!
Co budete potřebovat?
- 4 středně velké lilky
- 6 rajčat
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 6 PL olivového oleje
- 1 konzervu sekaných rajčat
- 1 PL bílého vína
- 1 PL citrónové šťávy
- koření dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejrpve si připravte lilky, které si podélně rozřízněte a zevnitř osolte.
- Lilky nechte chvíli odstát a poté dužinu lilku vyřízněte a nakrájejte na kostičky.
- Následně si rozehřejte na pánvi olivový olej, na kterým si osmažte cibuli a česnek. Poté přidejte i čerstvá rajčata, konzervovaná sekaná rajčata, dužinu lilku, bílé víno, citrónovou šťávu a na závěr osolte a opepřete dle chuti.
- Celou směs byste měli v pánvi cca 5 minut dusit.
- Výslednou směsí bystě pak měli naplnit vydlabané lilky, které následně umístěte na cca 40 minut do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
Tip!
Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany a pořádným steakem!
Reklama
Dobrou chuť přejeme!
Reklama