Milujete zapékanou zeleninu? Pak určitě vyzkoušejte tento delikátní zápékaný lilek s rajčaty. Je skvělý sám i jako příloha ke steaku!

Zapékaný lilek s rajčatky je zkrátka skvělou volbou jak sám o sobě, tak jako příloha k nějakému masu či pořádnému steaku.

Jde také o úžasný recept na lehkou večeři, či tip na letní grilovačku. Ideální je pak s dipem ze zakysané smetany! Hledáte-li tedy něco zdravého pro Vaše děti, či nějaký ten fitness tip, pak je tento recept přímo pro Vás!

Co budete potřebovat?

  • 4 středně velké lilky
  • 6 rajčat
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 6 PL olivového oleje
  • 1 konzervu sekaných rajčat
  • 1 PL bílého vína
  • 1 PL citrónové šťávy
  • koření dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejrpve si připravte lilky, které si podélně rozřízněte a zevnitř osolte.
  2. Lilky nechte chvíli odstát a poté dužinu lilku vyřízněte a nakrájejte na kostičky.
  3. Následně si rozehřejte na pánvi olivový olej, na kterým si osmažte cibuli a  česnek. Poté přidejte i čerstvá rajčata, konzervovaná sekaná rajčata, dužinu lilku, bílé víno, citrónovou šťávu a na závěr osolte a opepřete dle chuti.
  4. Celou směs byste měli v pánvi cca 5 minut dusit.
  5. Výslednou směsí bystě pak měli naplnit vydlabané lilky, které následně umístěte na cca 40 minut do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.

Tip!

Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany a pořádným steakem!

Čtěte také: Žena sbírala spadané šišky ze stromů celou sezónu a sousedé nevěděli proč. Pak z nich vyrobila něco, co budete chtít také!

Dobrou chuť přejeme!