Tento nekonvenční tvarohový koláč vypadá už na pohled vábivě. Je přímo banálně jednoduchý a zvládne ho každá hospodyňka. Pokud u Vás doma navíc tvaroh zbožňejete, neváhejte už ani chviličku a pusťte se do toho.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 220 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 1 PL citronové kůry
- 1 PL škrobu
- ½ lžičky kurkumy
- ½ šálku sušených třešní
- 1 PL másla
- 2 lžíce kakaa
- 100 g krystalového cukru
- 3 PL mléka
Jak na to?
Tvaroh protlačte přes sítko, aby byly hrudky přibližně stejné, ideálně žádné. Ručním mixérem vymixujte tvaroh s vejci, cukrem a vanilkovým cukrem. Potom přidejte škrob a kurkumu na zabarvení. Vzniknout by Vám měla hmota krémové konzistence.
Sušené třešně zalijte horkou vodou a nechte je změknout přibližně 15 minut. Potom vodu vylijte a třešně osušte kuchyňskou utěrkou. Třešně přidejte k tvarohu a nezapomeňte přisypat i citronovou kůru. Tvaroh dejte do formy na chléb, pokud nemáte, tak může být i dortová forma. Nezapomeňte ji však vyložit pečícím papírem.
Troubu si rozehřejte na 180-190 stupňů a tvaroh dejte péct na 50 minut.
Mezitím si připravte polevu. Smíchejte 100 g cukru, mléko a kakao. Na mírném ohni vše spolu roztavte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Potom přidejte máslo a opět míchejte a čekejte, dokud nezhoustne ještě více.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Upečený tvaroh vyjměte z trouby a nechte ho dobře vychladnout. Potom ho zalijte kakaovou polevou a dejte ztuhnout do lednice.
Přejeme dobrou chuť!