Moje kamarádka měla doma hodně tvarohu a nevěděla, co s ním. Potom vykouzlila tuto lahodnou dobrotu a já si ihned vyžádala recept!

Tento nekonvenční tvarohový koláč vypadá už na pohled vábivě. Je přímo banálně jednoduchý a zvládne ho každá hospodyňka. Pokud u Vás doma navíc tvaroh zbožňejete, neváhejte už ani chviličku a pusťte se do toho.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 220 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 PL citronové kůry
  • 1 PL škrobu
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ šálku sušených třešní
  • 1 PL másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g krystalového cukru
  • 3 PL mléka

Jak na to?

Tvaroh protlačte přes sítko, aby byly hrudky přibližně stejné, ideálně žádné. Ručním mixérem vymixujte tvaroh s vejci, cukrem a vanilkovým cukrem. Potom přidejte škrob a kurkumu na zabarvení. Vzniknout by Vám měla hmota krémové konzistence.

Sušené třešně zalijte horkou vodou a nechte je změknout přibližně 15 minut. Potom vodu vylijte a třešně osušte kuchyňskou utěrkou. Třešně přidejte k tvarohu a nezapomeňte přisypat i citronovou kůru. Tvaroh dejte do formy na chléb, pokud nemáte, tak může být i dortová forma. Nezapomeňte ji však vyložit pečícím papírem.

Čtěte také: Slané placky, které si zamilujete nejenom vy, ale i celá vaše rodina

Troubu si rozehřejte na 180-190 stupňů a tvaroh dejte péct na 50 minut.

Mezitím si připravte polevu. Smíchejte 100 g cukru, mléko a kakao. Na mírném ohni vše spolu roztavte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Potom přidejte máslo a opět míchejte a čekejte, dokud nezhoustne ještě více.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Upečený tvaroh vyjměte z trouby a nechte ho dobře vychladnout. Potom ho zalijte kakaovou polevou a dejte ztuhnout do lednice.

Přejeme dobrou chuť!