Cuketa je úžasná zelenina, kterou nejenže nyní koupíte úplně všude, ale navíc je i vynikající a lehká na přípravu. Pokud hledáte nějaký nový recept, jeden tu pro Vás mám. Cuketa zpestří Váš jídelníček, můžete ji použít jako přílohu k masům, připravit jako jednohubky a s bylinkami chutná úplně nejlépe. Odbočme však zpět k našemu receptu.
Smažená cuketa s česnekem a ořechy bude nyní konkurovat i Vašim nejlepším masovým pokrmům. Tento recept můžete připravit buď jako předkrm, nebo jako přílohu.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 cuketu
- 3 stroužky
- čerstvou petrželku
- hrst vlašských ořechů
- olej
- sůl a pepř podle chuti
Jak na to?
Cuketu omyjeme a oloupeme. V případě, že má nějaká jadérka, klidně je vykrojte. Pokud však máte mladou cuketu, klidně nechte i slupku, i semínka. Cuketu nakrájejte na drobná kolečka, podobně jako krájíte brambory.
Do pánve si nalijte olej a položte ji na mírný plamen. Do rozehřátého oleje postupně vložte cuketu a opečte ji tak, aby byla zlatavé barvy. Na pánvi ji však neopékejte příliš dlouho, protože se může stát, že vnitřek bude kašovitý.

Smažená cuketa nebyla nikdy chutnější. Díky ořechům získá neobvyklou chuť a Vaše kuchyň bude vonět nádhernou vůní. Toto jídlo bude chutnat i těm, kteří velmi nemají v oblibě zeleninu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Jak na to?