Může být cuketa lepší než maso? Tento recept Vás přesvědčí o tom, že ano!

Cuketa je úžasná zelenina, kterou nejenže nyní koupíte úplně všude, ale navíc je i vynikající a lehká na přípravu. Pokud hledáte nějaký nový recept, jeden tu pro Vás mám. Cuketa zpestří Váš jídelníček, můžete ji použít jako přílohu k masům, připravit jako jednohubky a s bylinkami chutná úplně nejlépe. Odbočme však zpět k našemu receptu.

Smažená cuketa s česnekem a ořechy bude nyní konkurovat i Vašim nejlepším masovým pokrmům. Tento recept můžete připravit buď jako předkrm, nebo jako přílohu.

cuketa4[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 cuketu
  • 3 stroužky
  • čerstvou petrželku
  • hrst vlašských ořechů
  • olej
  • sůl a pepř podle chuti

cuketa3Jak na to?

Cuketu omyjeme a oloupeme. V případě, že má nějaká jadérka, klidně je vykrojte. Pokud však máte mladou cuketu, klidně nechte i slupku, i semínka. Cuketu nakrájejte na drobná kolečka, podobně jako krájíte brambory.

Čtěte také: Toto je jediná věc, která zabíjí plísně, bakterie a viry ve stejnou dobu. Když jsem ji objevila, okamžitě jsem ji začala používat!

Do pánve si nalijte olej a položte ji na mírný plamen. Do rozehřátého oleje postupně vložte cuketu a opečte ji tak, aby byla zlatavé barvy. Na pánvi ji však neopékejte příliš dlouho, protože se může stát, že vnitřek bude kašovitý.

cuketa1[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Petrželku omyjte a nasekejte nadrobno. Česnek přetlačte a vlašské ořechy rozmixujte nebo posekejte nadrobno nožem. V misce nakonec smíchejte nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Směs přidejte k cuketě a vše spolu dobře promíchejte.

Smažená cuketa nebyla nikdy chutnější. Díky ořechům získá neobvyklou chuť a Vaše kuchyň bude vonět nádhernou vůní. Toto jídlo bude chutnat i těm, kteří velmi nemají v oblibě zeleninu.

cuketa5Dobrou chuť!