Stačí, aby začalo vonět pečené maso z kuchyně, už se sbíhají všem doma sliny! Dokonce jsou příbory a talíře na stole ještě před tím, než se vůbec řekne, že se jde obědvat. Co se to stalo? Je to dáno receptem, díky kterému se vykouzlí neodolatelně voňavé a křupavé kuřecí maso! Uvidíte, že se po obsahu pekáče jen zapráší, tento způsob přípravy se stane rodinným pokladem. Nevěříte? Vyzkoušejte a budete nadšení, navíc nemusíte trávit dlouhé hodiny přípravou, vše je raz dva hotové!
Ingredience
Co budete na přípravu křupavých kuřecích stehýnek kromě velkého pekáče nebo zapékací nádoby potřebovat? Připravte si:
- kuřecí stehna – 7 ks
- sůl – dle chuti
- pepř – dle chuti
- mletá sladká paprika – dle chuti
- zakysaná smetana – 1 kelímek
- česnek – 3 stroužky
- citronová šťáva – 1 lžíce
- čerstvý kopr – 1 lžíce
- hořčice – 1 lžička
- strouhanka – na obalování
- máslo – 7 menších kousků
- olej – na vymazání
Postup přípravy
Kuřecí maso je ideální pro svou rychlou přípravu a výtečnou chuť, nadto má o poznání méně kalorií než vepřové nebo hovězí maso. Kuřecí milují děti, dospělí i senioři, protože se snadno tráví. Na přípravu tohoto receptu kupte sedm kusů kuřecích stehen, dokonale omyjte a očistěte od zbytků peří nebo jiných nečistot. Na závěr osušte pomocí papírových utěrek.
Položte stehna na pracovní plochu, osolte a opepřete, následně dobře posypejte mletou sladkou paprikou (můžete použít i pálivou, v tom případě ale nepodávejte dětem).
Dejte okořeněná stehna do uzavíratelné nádoby nebo obalte potravinářskou fólií. Nechte uležet v chladničce po dobu 30 minut.
Během této doby si připravte marinádu. Do misky vyklepněte kelímek zakysané smetany (cca 200-250 gramů), vhodnější je použít smetanu s vyšší tučností (16-20 %). Česnek oloupejte a prolisujte do smetany, můžete také nasekat nadrobno. Poté přidejte do směsi asi lžíci čerstvě vymačkané citrónové šťávy, zasypejte lžící čerstvě nasekaného kopru a lžičku oblíbené hořčice.
Stehna vyjměte z chladničky a dokonale potřete připravenou směsí ze zakysané smetany.
Do hlubokého talíře vsypejte strouhanku a každé stehno obalte.
Stehna postupně vkládejte do olejem vymazaného pekáče nebo zapékací misky. Na závěr na každé stehno položte kousek máslo.
Pekáč vložte do předehřáté trouby na 200 °C asi na 40 minut.
Zdroj: pukuotukas.com