Nádherná a vynikající buchta s pudinkem a jablky

Každá hospodyně potřebuje někdy nový recept na buchtu, abyste si užili velmi jednoduchý recept s vynikajícím výsledkem. Jestli máte rádi klasické buchty, nadýchané dezerty, jablka a kakao, tato buchta vám bude chutnat. A navíc vypadá krásně na talíři, takže se skvěle hodí i pro návštěvy. Vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept a uvidíte, že ho brzy budete připravovat znovu.

Co budete potřebovat?

Na buchty obecně nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek si vychutnáte. Tento recept není žádnou výjimkou. Buchta bude hotová rychle a nebudete stát v kuchyni celé hodiny. Díky tomu ji můžete připravovat poměrně často a pravidelně. Na výrobu tohoto dezertu potřebujete:

  • jablka – 2 ks,
  • vejce – 3 ks,
  • polohrubá mouka – 350 gramů,
  • cukr – 150 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • mléko – 100-120 ml,
  • olej – 100 ml,
  • kakao – 3 lžíce,
  • kakaový pudink – 1 lžíce,
  • majonéza – 1 lžíce,
  • zázvorový prášek – 1 lžíce,
  • zázvorové koření – 1 lžička.

Na polevu:

Čtěte také: Skořicové sušenky na chladné podzimní a zimní dny

  • čokoláda na vaření – 100 gramů,
  • zakysaná smetana – 1 lžíce,
  • máslo – kousek
shutterstock.com

Pracovní postup

Ve velké míse smíchejte cukr, kakao, pudinkový prášek, vanilkový cukr a zázvor. Přidejte nahrubo nastrouhaná jablka. Poté přidejte vejce, mléko, olej a majonézu. Všechno důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Použít můžete i plech o velikost 26 x 36 cm. Troubu předehřejte na 190 stupňů a těsto pečte po dobu 25-30 minut. Po upečení zkontrolujte těsto pomocí špejle. Na špejli se nesmí nalepit žádné těsto.

V menším hrnci si rozpusťte kousek másla a přidejte čokoládu. Počkejte, až se rozpustí i čokoláda. Přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Smetana přidá do polevy krémovost a strukturu. Počkejte, až buchta vychladne a potom na ní rovnoměrně nalijte čokoládovou polevu. Počkejte, dokud poleva neztuhne (buchtu můžete dát i do lednice). Nakrájejte a podávejte. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt