Každá hospodyně potřebuje někdy nový recept na buchtu, abyste si užili velmi jednoduchý recept s vynikajícím výsledkem. Jestli máte rádi klasické buchty, nadýchané dezerty, jablka a kakao, tato buchta vám bude chutnat. A navíc vypadá krásně na talíři, takže se skvěle hodí i pro návštěvy. Vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept a uvidíte, že ho brzy budete připravovat znovu.
Co budete potřebovat?
Na buchty obecně nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek si vychutnáte. Tento recept není žádnou výjimkou. Buchta bude hotová rychle a nebudete stát v kuchyni celé hodiny. Díky tomu ji můžete připravovat poměrně často a pravidelně. Na výrobu tohoto dezertu potřebujete:
- jablka – 2 ks,
- vejce – 3 ks,
- polohrubá mouka – 350 gramů,
- cukr – 150 gramů,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- mléko – 100-120 ml,
- olej – 100 ml,
- kakao – 3 lžíce,
- kakaový pudink – 1 lžíce,
- majonéza – 1 lžíce,
- zázvorový prášek – 1 lžíce,
- zázvorové koření – 1 lžička.
Na polevu:
- čokoláda na vaření – 100 gramů,
- zakysaná smetana – 1 lžíce,
- máslo – kousek
Pracovní postup
Ve velké míse smíchejte cukr, kakao, pudinkový prášek, vanilkový cukr a zázvor. Přidejte nahrubo nastrouhaná jablka. Poté přidejte vejce, mléko, olej a majonézu. Všechno důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Použít můžete i plech o velikost 26 x 36 cm. Troubu předehřejte na 190 stupňů a těsto pečte po dobu 25-30 minut. Po upečení zkontrolujte těsto pomocí špejle. Na špejli se nesmí nalepit žádné těsto.
V menším hrnci si rozpusťte kousek másla a přidejte čokoládu. Počkejte, až se rozpustí i čokoláda. Přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Smetana přidá do polevy krémovost a strukturu. Počkejte, až buchta vychladne a potom na ní rovnoměrně nalijte čokoládovou polevu. Počkejte, dokud poleva neztuhne (buchtu můžete dát i do lednice). Nakrájejte a podávejte. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zinoti.lt