Napadlo Vás někdy, že si talíře na jídlo můžete sami upéct? Garantujeme Vám, že si pak jídlo vychutnáte mnohem více!

Reklama

Všechno nádobí je špinavé, hosté jsou na prahu Vašich dveří a Vy nemáte v čem podávat jídlo? Pak zkuste podávat pokrm trochu netradičně! Není nic lepšího, než si nádobí vyrobit a mít následně i možnost ho sníst. No ne?! Co na to říkáte?

Pevně věříme, že tento recept obrátí obyčejnou večeři na luxusní hostinu, pozitivně překvapí a potěší Vaše hosty.

Co budete potřebovat?

  • 550 g pšeničné mouky
  • 20 g krupice
  • 15 g čerstvých kvasnic
  • 10 g soli
  • 320 ml teplé vody
  • 50 g olivového oleje

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si smíchejte mouku s krupicí, rozdrťte droždí, přidejte sůl, vodu a olivový olej. Vše důkladně promíchejte.
  2. Těsto by mělo být velmi pružné. Konzistenci je možné porovnat s ušním lalokem.
  3. Nyní připravte nádobí, které odpovídá Vaší ideální velikosti. Rozdělte těsto na 8 kusů, nebo v závislosti na velikosti pečiva, které chcete vyrobit.
  4. Jednotlivé kusy těsta si vyválejte a naneste na pečícím papírem obalené nádobí.
  5. Nechte těsto cca 10 minut odležet.
  6. Poté pečte v předem vyhřáté troubě 25-30 minut při teplotě 200 stupňů.
  7. Následně těsto nechte vychladnout a poté ho opatrně oddělte od nádobí.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jedlé talíře ocení i profesionální kuchaři, kteří tento způsob podávání pokrmů považují za jeden z nejvíce rafinovaných.

Reklama

Dobrou chuť přejeme!

Reklama