Všechno nádobí je špinavé, hosté jsou na prahu Vašich dveří a Vy nemáte v čem podávat jídlo? Pak zkuste podávat pokrm trochu netradičně! Není nic lepšího, než si nádobí vyrobit a mít následně i možnost ho sníst. No ne?! Co na to říkáte?
Pevně věříme, že tento recept obrátí obyčejnou večeři na luxusní hostinu, pozitivně překvapí a potěší Vaše hosty.
Co budete potřebovat?
- 550 g pšeničné mouky
- 20 g krupice
- 15 g čerstvých kvasnic
- 10 g soli
- 320 ml teplé vody
- 50 g olivového oleje
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si smíchejte mouku s krupicí, rozdrťte droždí, přidejte sůl, vodu a olivový olej. Vše důkladně promíchejte.
- Těsto by mělo být velmi pružné. Konzistenci je možné porovnat s ušním lalokem.
- Nyní připravte nádobí, které odpovídá Vaší ideální velikosti. Rozdělte těsto na 8 kusů, nebo v závislosti na velikosti pečiva, které chcete vyrobit.
- Jednotlivé kusy těsta si vyválejte a naneste na pečícím papírem obalené nádobí.
- Nechte těsto cca 10 minut odležet.
- Poté pečte v předem vyhřáté troubě 25-30 minut při teplotě 200 stupňů.
- Následně těsto nechte vychladnout a poté ho opatrně oddělte od nádobí.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jedlé talíře ocení i profesionální kuchaři, kteří tento způsob podávání pokrmů považují za jeden z nejvíce rafinovaných.
Dobrou chuť přejeme!