Napadlo Vás někdy, že si talíře na jídlo můžete sami upéct? Garantujeme Vám, že si pak jídlo vychutnáte mnohem více!

Všechno nádobí je špinavé, hosté jsou na prahu Vašich dveří a Vy nemáte v čem podávat jídlo? Pak zkuste podávat pokrm trochu netradičně! Není nic lepšího, než si nádobí vyrobit a mít následně i možnost ho sníst. No ne?! Co na to říkáte?

Pevně věříme, že tento recept obrátí obyčejnou večeři na luxusní hostinu, pozitivně překvapí a potěší Vaše hosty.

Co budete potřebovat?

  • 550 g pšeničné mouky
  • 20 g krupice
  • 15 g čerstvých kvasnic
  • 10 g soli
  • 320 ml teplé vody
  • 50 g olivového oleje

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si smíchejte mouku s krupicí, rozdrťte droždí, přidejte sůl, vodu a olivový olej. Vše důkladně promíchejte.
  2. Těsto by mělo být velmi pružné. Konzistenci je možné porovnat s ušním lalokem.
  3. Nyní připravte nádobí, které odpovídá Vaší ideální velikosti. Rozdělte těsto na 8 kusů, nebo v závislosti na velikosti pečiva, které chcete vyrobit.
  4. Jednotlivé kusy těsta si vyválejte a naneste na pečícím papírem obalené nádobí.
  5. Nechte těsto cca 10 minut odležet.
  6. Poté pečte v předem vyhřáté troubě 25-30 minut při teplotě 200 stupňů.
  7. Následně těsto nechte vychladnout a poté ho opatrně oddělte od nádobí.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jedlé talíře ocení i profesionální kuchaři, kteří tento způsob podávání pokrmů považují za jeden z nejvíce rafinovaných.

Čtěte také: Na obrovskou úrodu rybízu, angreštu a malin, stačí použít jednoduchou metodu, kterou muž několik let tajil. Nyní se s ní podělil a nikdo nemůže věřit, že je to tak snadné.

Dobrou chuť přejeme!