Nastrouhejte květák a překvapte svou rodinu úžasným pokrmem

Vymýšlení nových receptů na rodinný stůl není jednoduché pro žádnou ženu, která se chce postarat o svou rodinu. Na internetu najdete hodně receptů na nejrůznější suroviny. Stačí si vybrat, na co máte právě chuť. Jestli hledáte nový a trochu netradiční recept na květák, jste na správném místě. Poradíme vám, co s touto úžasnou zeleninou udělat, aby potěšila celou rodinu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Dobrou zprávou je, že kromě jedné hlavy květáku nebudete potřebovat nic speciálního, co byste neměli doma po ruce. Společně s květákem si připravte 1 svazek koriandru, ½ ks červené a zelené papriky, sůl, pepř a koření podle chuti, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 3 vejce, 2 polévkové lžíce mouky, 8 gramů prášku do pečiva a sýr mozzarella nebo jiný podle vaší chuti.

Způsob přípravy

Budete se divit, ale příprava tohoto pokrmu je neuvěřitelně jednoduchá. Květák nastrouhejte na jemném struhadle. Do hluboké mísy s nastrouhaným květákem přidejte nakrájenou papriku, koriandr, olivový olej, koření a sůl. Vše důkladně promíchejte. Musíte získat homogenní směs. Ingredience musí být dokonale propojené, abyste získali co nejlepší chuť.

Do směsi následně přidejte mouku s práškem do pečiva. V čisté mističce vidličkou rozšlehejte vejce a přidejte je do celé směsi. Míchejte do hladka, dokud nezískáte hladké těsto. Jakmile budete mít těsto připravené a dokonale dochucené podle svých představ, můžete ho přesunout do formy vymazané olejem. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 25 minut.

Reklama

Podávejte pokrm s vynikající omáčkou

Hotový pokrm můžete podávat s vaší oblíbenou omáčkou. Skvěle bude fungovat česneková omáčka, stejně jako bylinková nebo obyčejný kečup. Záleží jen na tom, co máte rádi a na jaké omáčky jste zvyklí. Tatarská omáčka stojí jen pár korun, anebo si ji můžete vyrobit doma. Chutnat bude skvěle a květák bude chutnat ještě lépe.

Zdroj: deliciousrecipesone.com

Reklama