David Hampl
3 května, 2022
, ,

Vymýšlení nových receptů na rodinný stůl není jednoduché pro žádnou ženu, která se chce postarat o svou rodinu. Na internetu najdete hodně receptů na nejrůznější suroviny. Stačí si vybrat, na co máte právě chuť. Jestli hledáte nový a trochu netradiční recept na květák, jste na správném místě. Poradíme vám, co s touto úžasnou zeleninou udělat, aby potěšila celou rodinu.

Co budete potřebovat?

Dobrou zprávou je, že kromě jedné hlavy květáku nebudete potřebovat nic speciálního, co byste neměli doma po ruce. Společně s květákem si připravte 1 svazek koriandru, ½ ks červené a zelené papriky, sůl, pepř a koření podle chuti, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 3 vejce, 2 polévkové lžíce mouky, 8 gramů prášku do pečiva a sýr mozzarella nebo jiný podle vaší chuti.

Způsob přípravy

Budete se divit, ale příprava tohoto pokrmu je neuvěřitelně jednoduchá. Květák nastrouhejte na jemném struhadle. Do hluboké mísy s nastrouhaným květákem přidejte nakrájenou papriku, koriandr, olivový olej, koření a sůl. Vše důkladně promíchejte. Musíte získat homogenní směs. Ingredience musí být dokonale propojené, abyste získali co nejlepší chuť.

Do směsi následně přidejte mouku s práškem do pečiva. V čisté mističce vidličkou rozšlehejte vejce a přidejte je do celé směsi. Míchejte do hladka, dokud nezískáte hladké těsto. Jakmile budete mít těsto připravené a dokonale dochucené podle svých představ, můžete ho přesunout do formy vymazané olejem. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 25 minut.

Podávejte pokrm s vynikající omáčkou

Hotový pokrm můžete podávat s vaší oblíbenou omáčkou. Skvěle bude fungovat česneková omáčka, stejně jako bylinková nebo obyčejný kečup. Záleží jen na tom, co máte rádi a na jaké omáčky jste zvyklí. Tatarská omáčka stojí jen pár korun, anebo si ji můžete vyrobit doma. Chutnat bude skvěle a květák bude chutnat ještě lépe.

Zdroj: deliciousrecipesone.com

Sdílejte článek