Čas od času nám ujede ruka a jídlo přesolíme nebo zkrátka nemůžeme dosáhnout toho skvěle měkkého masa ať děláme, co děláme. Nezoufejte. Máme pro vás hned několik typů a triků, jak se s podobnými věcmi vypořádat jako profíci!
- Skvělé využití piva v kuchyni : marináda na maso (smíchejte sojovou omářku a pivo), tmavé pivo také dokáže krásně zjemnit chuť jídla například pokud zrovna vaříte dušenou zeleninu.
- Krásně bílé rýže lze dosáhnout pouhým přidáním pár kapek octa během vaření.
- Pokud se vám povedlo přesolit polévku, stačí když dáte do gázy kroupy a ponoříte do polévky. Kroupy vsáknou přebytečnou sůl a máte po problému!
- Stalo se vám někdy, že se vám začal připékat vrch koláče/dortu, ale uvnitř byl koláč stále syrový? Stačí přikrýt vlhkou papírovou utěrkou a máte po problému!
- Další trik se týká krájení vajíček! Pokud vás štvou vajíčka, co se drobí a lepí na nůž, jednoduše nůž ponořte do studené vody a problém zmizí.
- Při vaření fazolí je nezakrývejte pokličkou – nezčernají.
- Lilek bývá často hořký, tomu se můžete vyhnout tak, že lilek nakrájíte, posolíte a necháte chvíli odležet. Sůl vytáhne hořkost a poté stačí lilek opláchnout a vařit.
- Nejlépe se vám budou mandle loupat pokud je na 2-3 minutky ponoříte do vařící vody a poté do studené.
- Chcete perfektní křupavou kůrku na masu? Potřete maso medem, brandy a vodou a budete se divit, jak skvělou kůrku bude maso mít!
- Tento typ vám může připadat zvláštní, ale pokud chcete krásně měkké maso ve vývaru, přidejte omytou banánovou slupku.
- A poslední typ – zkuste přidat do zeleninového salátu vanilku a uvidíte, jak krásně zvláštní, ale skvělou chuť vykouzlíte!
Doufáme, že se vám bude hodit alespoň jeden z našich typů! Nezapomínejte ovšem, že nejlepší jídlo stejně uvaříte, když vaříte s láskou!
Reklama
Přejeme vám dobrou chuť a dejte nám vědět zda-li byly alespoň nějaké naše rady užitečné!
Reklama