Redakce ProSvět.cz
2 ledna, 2019

Čas od času nám ujede ruka a jídlo přesolíme nebo zkrátka nemůžeme dosáhnout toho skvěle měkkého masa ať děláme, co děláme. Nezoufejte. Máme pro vás hned několik typů a triků, jak se s podobnými věcmi vypořádat jako profíci!

  1. Skvělé využití piva v kuchyni : marináda na maso (smíchejte sojovou omářku a pivo), tmavé pivo také dokáže krásně zjemnit chuť jídla například pokud zrovna vaříte dušenou zeleninu.
  2. Krásně bílé rýže lze dosáhnout pouhým přidáním pár kapek octa během vaření.
  3. Pokud se vám povedlo přesolit polévku, stačí když dáte do gázy kroupy a ponoříte do polévky. Kroupy vsáknou přebytečnou sůl a máte po problému!
  4. Stalo se vám někdy, že se vám začal připékat vrch koláče/dortu, ale uvnitř byl koláč stále syrový? Stačí přikrýt vlhkou papírovou utěrkou a máte po problému!
  5. Další trik se týká krájení vajíček! Pokud vás štvou vajíčka, co se drobí a lepí na nůž, jednoduše nůž ponořte do studené vody a problém zmizí.
  6. Při vaření fazolí je nezakrývejte pokličkou - nezčernají.
  7. Lilek bývá často hořký, tomu se můžete vyhnout tak, že lilek nakrájíte, posolíte a necháte chvíli odležet. Sůl vytáhne hořkost a poté stačí lilek opláchnout a vařit.
  8. Nejlépe se vám budou mandle loupat pokud je na 2-3 minutky ponoříte do vařící vody a poté do studené.
  9. Chcete perfektní křupavou kůrku na masu? Potřete maso medem, brandy a vodou a budete se divit, jak skvělou kůrku bude maso mít!
  10. Tento typ vám může připadat zvláštní, ale pokud chcete krásně měkké maso ve vývaru, přidejte omytou banánovou slupku.
  11. A poslední typ - zkuste přidat do zeleninového salátu vanilku a uvidíte, jak krásně zvláštní, ale skvělou chuť vykouzlíte!

Doufáme, že se  vám bude hodit alespoň jeden z našich typů! Nezapomínejte ovšem, že nejlepší jídlo stejně uvaříte, když vaříte s láskou!

Přejeme vám dobrou chuť a dejte nám vědět zda-li byly alespoň nějaké naše rady užitečné!

Sdílejte článek