Rádi chodíte do přírody a rádi si tam i něco opečete? Otevřená ohniště však nejsou všude a navíc na mnoha místech jsou v letních dnech i zakázána. No mít vlastní ohniště, které je čistě přírodní, přenosné a navíc uzavřené? To chce nápad! Každý gril přece nemusí vypadat takto…

Přenosný a přírodní
Tento gril můžeme klidně nazvat stoprocentním eko grilem. Celkem postačí pokud si cestou před opékáním nasbíráte pár větviček na rozdělání ohně. Celý „vynález“ se nazývá také tzv. švédský hořák. Je ideální ve všech směrech a ocení ho dokonce i strážci přírody. Oheň Vám na něm vydrží přibližně 2-3 hodiny, závisí na velikosti kousku dřeva.

Postavte ho a s pomocí pilky, nebo elektrické pily do něj udělejte několik hlubších zářezů. Měly by sahat přibližně do dvou třetin délky vyříznutého kmene. V žádném případě kmen nepřepulte úplně.


Přenosný a přírodní