Jsou Vánoce a vlastně nějaké to pečení a kuchtění k tomu stoprocentně patří. Proto pro vás dnes máme článek, ve kterém se dozvíte, jak si udělat výborné kremrolky
s vanilkovým krémem. Takže proč je kupovat, když si je můžete udělat doma? Postup je jednoduchý a ingredience máte dozajista doma.
Co budeme potřebovat?
1/2 kg listového těsta
225 g krémového sýra
300 ml smetany na šlehání
2x vanilkový pudink
3/4 l mléka
4 lžíce cukru krupice
1x vanikový cukr
100 g cukru moučka
1 vajíčko[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup:
1. Vezmeme a rozválíme si listové těsto a to pak stejně jako na obrázku rozdělíme na proužky, a ty pak ještě jednou překrojíme na půlku. Teď je čas na pudink,
který uvaříme s mlékem a 4 lžícemi cukru, pak necháme chladnout.
2. Pak vezmeme nějakou ruličku a pásky nemotáváme a na koncích přimáčkneme, aby nám zůstal tvar.
3. Teď si vysteleme plech pečícím papírem a formičky s ruličkami na ně položíme, potřeme vejcem a dáme do trouby na 15 minut při teplotě 200 stupňů.
4. Pak ruličky vyndejte a sundejte formičky, pak nechte vychladnout a začneme s náplní. Krémový sýr rozšleháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáme
pudink a promícháme. Smetanu si vyšleháme a do celé směsi vmícháme. Pak stačí je naplnit trubičky.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
5. Pak stačí na kremrolky jen trošku cukru moučky a nechat je v lednici na několik hodin. Pak už si jen můžete pochutnat.