Internet je plný návodů na přípravu nejrůznějších zákusků a koláčů. Všechny jsou vám ale k ničemu, pokud nemáte troubu. Někdy se vám může stát, že očekáváte návštěvu, ale nejede elektřina a vy si tak nemůžete včas upéct domácí buchtu, kterou byste návštěvu mohli pohostit. Řešením jsou nepečené zákusky. A právě jeden takový vám představíme. Snoubí se v něm čokoláda a kokos – což je samo o sobě výborná kombinace.
Reklama
Ingredience
Na sušenkový základ:
- 350 g čokoládových sušenek (můžete zvolit takové sušenky, které máte rádi),
- 15 g másla,
- 2 lžíce cukru,
- 6 lžic smetany.
Na kokosový krém:
- 200 ml smetany,
- 250 g strouhaného kokosu,
- 140 g moučkového cukru,
- 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru.
Na vanilkový krém:
Reklama
- 1 sáček vanilkového pudinku,
- 4 lžíce cukru krystal,
- 400 ml mléka.
Na čokoládovou polevu:
- 100 g hořké čokolády,
- 1 lžička másla,
- 1 lžička čokoládové pomazánky (ve stylu Nutelly).
Příprava
Nejprve si připravte sušenkový základ:
- Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je na prášek. (Další možností je roztlouct je pomocí hmoždíře, nebo dát sušenky do sáčku a válečkem je rozdrtit na prášek.)
- Poté postupně přidávejte další ingredience – změklé máslo, cukr, 6 lžic smetany.
- Směs rozdělte na dva díly.
- Jeden díl natlačíme na dno formy na pečení vyložené pečícím papírem.
Připravte si kokosový krém:
- Smetanu šleháme a postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový cukr a strouhaný kokos.
- Připravený krém dejte do lednice na 15 minut.
- Tímto krémem si potřete těsto zapracovaného na dně formy.
- Na tento kokosový krém dejte druhou část sušenkového základu a uhlaďte.
Nyní je čas připravit si také vanilkový krém:
- Mléko s cukrem přivedeme k varu a přidáme pudink.
- Hotový pudink vylijeme na koláč (až nebude příliš horký, ale dbáme na to, aby byl stále ještě tekutý).
Nakonec si připravíme čokoládovou polevu:
- Čokoládu rozlámeme na malé kousky a rozpustíme na vodní lázni.
- Postupně přidejte máslo a čokoládovou pomazánku.
- Pořádně promíchejte a ještě teplou čokoládovou polevu nalijte na buchtu.
- Kdo chce, může ozdobit strouhaným kokosem.
Po ztuhnutí můžete podávat.
Reklama