Masové pokrmy nejsou v tomto období nic moc. Většina lidí si v létě raději užívá zeleninových pokrmů, které jsou navíc mimořádně chutné. Léto je doba, kdy se dá v kuchyni velmi dobře experimentovat. Hlavně proto, že se zeleninou nemůžete nic pokazit. Dnes se s Vámi podělíme o jeden takový experiment, který hodnotíme 5 hvězdičkami.
Co budete potřebovat?
- 500 g cukety
- 200 g mouky
- 2-3 vejce
- 100 g zakysané smetany
- 100 g tvrdého sýra
- ½ dílů bikarbonátové sody
- 1 a ½ cl soli
- 1 cl černého pepře
- 50 g petrželové natě
Jak na to?
Cuketu dobře očistěte a odřízněte oba dva konce. Pokud jsou starší, můžete je i oloupat, pokud ne, nechejte je i se slupkou. Poté ji na hrubo nastrouhejte a nechte odkapat od přebytečné šťávy.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Ve sklenici smíchejte sodu se 3-4 kapkami octa. Výslednou směs poté přilijte do zakysané smetany a nechte cca 5 minut odstát.
Na jemno si poté nastrouhejte tvrdý sýr a na drobno nasekejte petrželovou nať.
Do krému poté přidejte pepř, sůl a vejce ,a dobře promíchejte. Poté přisypte mouku a s použitím šlehače vyšlehejte směs do konzistence těsta.
Závěrem snaží přidat už jen nastrouhanou cuketu, sýr a nať, a vše naposledy důkladně promíchat.
Hotovou směs vložte do misky, kterou před tím vytřete trochou rostlinného oleje. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte cca 40 minut, dokud povrch nebude mírně zlatý.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme dobrou chuť!