Jemné a nadýchané dezerty jsou vždy skvělou možností, jak si pochutnat na sladkém. Proto vám dnes přinášíme úžasný recept na zajímavý dezert. Jestli máte rádi vanilku, kakao a kokos, zaručeně si na něm pochutnáte a je velmi jednoduché ho připravit. I přesto, že se skládá ze tří částí, ho připravíte poměrně rychle a jednoduše.
Co budete potřebovat?
Na výrobu toho sice potřebujete poměrně hodně, ale žádná ze složek tohoto receptu není drahá. Díky tomu si můžete pochutnat na domácím dezertu za velmi dobrou cenu. A navíc si na něm pochutná celá rodina, včetně dětí. Na výrobu těsta potřebujete:
- margarín nebo máslo – 200 gramů,
- cukr – 150 gramů,
- vejce – 3 ks,
- mléko – 3 lžíce,
- pšeničná mouka – 300 gramů,
- prášek do pečiva – 10 gramů,
- kakao – 2 lžíce.
Na náplň:
- tvaroh – 200 gramů,
- cukr – 3 lžíce,
- vaječné žloutky – 1 ks,
- kokosové vločky – 5-6 lžic.
Na polevu:
- mléko – 2 šálky,
- vejce – 1 ks,
- cukr – 150 gramů,
- mouka – 2 lžíce,
- vanilkový cukr.
Pracovní postup
Nejdřív si vytvořte netradiční náplň. Smíchejte tvaroh, cukr, vaječný žloutek a kokosové vločky. Vše rozemelte v mixéru a počkejte, dokud se vše nespojí. Z hmoty vytvořte menší kuličky, asi o velikosti vlašského ořechu. Vložte je na 30 minut do mrazáku, aby ztuhly. Poté si připravte samotné těsto. Měkký margarín nebo máslo vyšlehejte s cukrem. Přidejte vejce, vaječný bílek a vše prošlehejte. Poté přidejte zakysanou smetanu, mléko, mouku a prášek do pečiva. Vše promíchejte.
Polovinu těsta nalijte do vymazané formy. Do druhé poloviny těsta přidejte kakao, promíchejte a nalijte na základní těsto. Kuličky vyndejte z mrazáku a zatlačte je do těsta. Dezert vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 35-40 minut. Nakonec vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkou. Přidejte mouku, mléko a za stálého míchání zahřejte směs na sporáku. Počkejte, dokud nezhoustne. Poté nechte pudink vychladnout a naneste ho na vychladlý dezert. Ozdobte kakaem a podávejte.
Zdroj: deliciousrecipesone.com