Nevěřila jsem, že polévka z této suroviny může někomu chutnat. Pak mi ale kamarádka uvařila letní okurkovou polévku, která chutnala naprosto famózně!

Je léto, úroda se vyvedla a Vy nevíte, co se zásobou okurek v lednici? Doporučujeme vyzkoušet tento recept na famózní okurkovou polévku. Ve středomořské kuchyni je tato polévka poměrně běžná a nutno dodat, že chutná opravdu skvěle. Osvěží, zasytí a pochutnáte si na ní jako na ničem jiném. Navíc je studená, takže je i ideálním pokrmem během horkých letních dní, kdy se opravdu nikomu nechce stát u horkých sporáků.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 7 okurek
  • 500 g zakysané smetany
  • 3 PL citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek petrželky
  • trochu kopru
  • ½ červené cibule
  • 3 PL olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • špetku koriandru

Jak na to?

Okurky nejprve oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Následně nakrájejte cibuli na menší kostky, nebo proužky, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nasekaný kopr a petrželku. Ke směsi na závěr přilijte citrónovou šťávu, koriandr, olivový olej, pepř a sůl a na závěr přidejte ještě kysanou smetanu.

Vše spolu dejte do mixéru a pokud se Vám bude zdát, že je polévka hustá, přilijte trochu čisté vody.

Směs poté odložte do lednice zchladit na cca 2 hodiny a můžete podávat.

Reklama

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučujeme ještě posypat čerstvou cibulkou, nebo navrch přidat lžíci zakysané smetany a vychutnat si léto plnými doušky.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Reklama