Nikdy mě to nenapadlo, ale potom, co jsem tento recept ochutnala u kamarádky, už kuře jinak nepřipravuji!

Hovoříme-li o smažení kuřecího masa, vždy přijde na paměť, jak dosáhnout toho, aby bylo masíčko uvnitř pěkně šťavnaté. Co více, zvenku krásně křupavé! Jak asi každá z nás ví, někdy se to zkrátka podaří, někdy zas ne.

Reklama

Dnes Vám však přinášíme jedinečný recept na úžasný způsob přípravy kuřecího prsou. Jednou ho vyzkoušíte a zaručeně si ho oblíbíte! Potřebujete jen pár ingrediencí a chviličku času. No zkrátka sen každé ženy!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • kuřecí prsa
  • 1 ČL škrobu
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1/2 ČL jedlé sody
  • sůl dle chuti
  • mouku
  • olej

Jak na to?

  1. Kuřecí prsa si nejprve omyjte, vysušte a nakrájejte na libovolně velké kusy. Následně prsa osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.
  2. Poté přidejte citrónovou šťávu a škrob.
  3. Maso byste měli v chladničce nechat odpočinout cca 20 minut.
  4. Potom přijde na řadu obalování v mouce.
  5. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Posledním krokem je smažení. Na pánvi si tedy rozehřejte olej a prsíčka smažte dozlatova.
  6. Jako přílohu doporučujeme čerstvou zeleninu a vícero druhů omáček.

Dobrou chuť!

Reklama