Hovoříme-li o smažení kuřecího masa, vždy přijde na paměť, jak dosáhnout toho, aby bylo masíčko uvnitř pěkně šťavnaté. Co více, zvenku krásně křupavé! Jak asi každá z nás ví, někdy se to zkrátka podaří, někdy zas ne.
Reklama
Dnes Vám však přinášíme jedinečný recept na úžasný způsob přípravy kuřecího prsou. Jednou ho vyzkoušíte a zaručeně si ho oblíbíte! Potřebujete jen pár ingrediencí a chviličku času. No zkrátka sen každé ženy!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- kuřecí prsa
- 1 ČL škrobu
- 1 PL citrónové šťávy
- 1/2 ČL jedlé sody
- sůl dle chuti
- mouku
- olej
Jak na to?
- Kuřecí prsa si nejprve omyjte, vysušte a nakrájejte na libovolně velké kusy. Následně prsa osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.
- Poté přidejte citrónovou šťávu a škrob.
- Maso byste měli v chladničce nechat odpočinout cca 20 minut.
- Potom přijde na řadu obalování v mouce.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Posledním krokem je smažení. Na pánvi si tedy rozehřejte olej a prsíčka smažte dozlatova.
- Jako přílohu doporučujeme čerstvou zeleninu a vícero druhů omáček.
Dobrou chuť!
Reklama