Pokud i vy patříte k lidem, kteří sice vaření milují, ale neradi jím tráví zbytečně mnoho času, pak se vám určitě bude líbit můj tip na oběd z jednoho pekáče. Nejenže jej připravíte poměrně jednoduše, ale zároveň nestrávíte za sporákem půl dne a nepřiděláte si příliš mnoho nádobí. Oběd z jednoho pekáče je krycí název pro vrstvené vepřové masíčko s bramborem a já vám už teď slibuji, že jen při čtení tohoto receptu se vám budou sbíhat sliny!
Ne vždycky máme náladu postávat za sporákem dlouhé hodiny, chceme si zkrátka užívat čas s rodinou. Proto je oběd z jednoho pekáče ideální volbou pro všechny z vás, kterým vaření sice nevadí, ale nebaví vás mýt tunu nádobí po přípravě jednoho rodinného oběda. Tuhle rychlovku si zaručeně zamilujete.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 500 g vepřového masa
- 5 brambor
- 5 cibulí
- sůl a pepř
- koření dle chuti
- 250 ml smetany ke šlehání
Jak postupovat při přípravě?
- Vepřové maso nakrájejte na plátky, lehce naklepejte a ochuťte oblíbeným kořením.
- Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na silnější plátky.
- Polovinu brambor vyskládejte na dno plechu a zasypejte je vámi vybraným kořením – pokud kořenit nechcete, postačí jen sůl a pepř.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a bohatě jimi poklaďte plátky brambor na plechu.
- Na cibuli přijde vyskládat polovinu vepřového masa.
- Poté pokračujte další vrstvou brambor, kterou opět můžete okořenit, ale nemusíte, pokud nechcete.
- Přidejte plátky cibule.
- Na cibuli vyskládejte druhou polovinu masa.
- Takto připravený plech zalijte smetanou ke šlehání a přikryjte alobalem.
- Vložte do trouby a pečte na 200 °C cca hodinku.
- Před koncem pečení sejměte alobal a nechte na masíčku vytvořit křupavou krustičku.
Přeji Vám dobrou chuť a velké boule za ušima!