Milovníci rýže a rizota si oblíbí tento ne zcela tradiční způsob přípravy rýže, jako hlavního jídla. Nejlepší na tomto receptu je to, že jej můžete připravit rychle na večeři, a dokonce i na snídani a to i z rýže, která Vám zůstala od včera jako příloha. Jídlo je fantasticky chutné, výživné a poskytne Vám tolik radosti, kolik jen málokteré jiné jídlo.
Co budete potřebovat
- 4 šálky rýže
- 250 g mozzarelly
- 100 g šunky
- 1 mrkev
- ½ petržele
- 2 vajíčka
- 1 šálek mléka
- 100 g tvrdého sýra
- sůl a pepř podle chuti
- bylinky dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Mozzarellu si nastrouhejte nebo nakrájejte na drobno, mrkev nastrouhejte na hrubo, stejně petržel. Šunku nakrájejte na kostky, nebo pásky a vše přimíchejte do uvařené rýže. Je lepší, pokud je rýže trochu mastnější, suroviny se do ní lépe zapracují. Můžete do ní proto nakapat pár kapek olivového oleje, nebo rozpustit máslo.
V jiném hrnci si vyšlehejte vajíčka, přidejte tvrdý sýr nastrouhaný na jemno a dolijte mléko. Na závěr osolte a opepřete.
Rýži s ostatními ingrediencemi vyložte do zapékací misky a zalijte tekutou směsí. Vše dobře promíchejte. Pokud máte rádi zapečený sýr, můžete ho nastrouhat i navrch rýže. Zapékací misku vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 30 minut.
Podávejte ještě teplé a klidně i jako přílohu.
Přejeme dobrou chuť!