Z obědu mi zůstala rýže a nevěděla jsem, co s ní. Potom jsem připravila rodině tento skvělý recept a ti si ho nedokáží vynachválit!

 

Milovníci rýže a rizota si oblíbí tento ne zcela tradiční způsob přípravy rýže, jako hlavního jídla. Nejlepší na tomto receptu je to, že jej můžete připravit rychle na večeři, a dokonce i na snídani a to i z rýže, která Vám zůstala od včera jako příloha. Jídlo je fantasticky chutné, výživné a poskytne Vám tolik radosti, kolik jen málokteré jiné jídlo.

Co budete potřebovat

  • 4 šálky rýže
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g šunky
  • 1 mrkev
  • ½ petržele
  • 2 vajíčka
  • 1 šálek mléka
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř podle chuti
  • bylinky dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Mozzarellu si nastrouhejte nebo nakrájejte na drobno, mrkev nastrouhejte na hrubo, stejně petržel. Šunku nakrájejte na kostky, nebo pásky a vše přimíchejte do uvařené rýže. Je lepší, pokud je rýže trochu mastnější, suroviny se do ní lépe zapracují. Můžete do ní proto nakapat pár kapek olivového oleje, nebo rozpustit máslo.

Čtěte také: Hedvábné a lesklé vlasy jako zlato: Má kadeřnice prozradila fígl s kávou, který strčí do kapsy i drahé masky z obchodu

V jiném hrnci si vyšlehejte vajíčka, přidejte tvrdý sýr nastrouhaný na jemno a dolijte mléko. Na závěr osolte a opepřete.

Rýži s ostatními ingrediencemi vyložte do zapékací misky a zalijte tekutou směsí. Vše dobře promíchejte. Pokud máte rádi zapečený sýr, můžete ho nastrouhat i navrch rýže. Zapékací misku vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 30 minut.

Podávejte ještě teplé a klidně i jako přílohu.

Přejeme dobrou chuť!