Byliny vypsané níže nejsou pouhou hříčkou náhod. Informace o těchto bylinách jsou poskytnuté paní Elenou Zaitsevou, která je slavná bylinkářka, věnující se již více než osm let bylinnou medicínou, tedy alternativní léčbou, učí o bylinkách v klášterech, chrámech, a dokonce přednáší certifikovaným lékařům různých institucí. Věřte, že snad neexistuje žádná léčivá rostlina, o které by paní Elena nevěděla. Existuje celkem 1100 takových léčivých druhů. Paní Elena říká: Veškeré kloubní onemocnění mohou být vyléčeny, pokud najdete kořeny těchto tří bylin - pšenice, pampelišky a lopuchu.

Pšeničné kořeny

Pšenici jistě všichni známe. Roste na mnohých místech, dokonce se může objevit i na zahradách. Jistě ji nesekejte ani nevytrhávejte! Tato bylina se může používat při otocích, zánětech močového měchýře, ledvinových kamenech, nemocném žlučníku, plicním onemocnění, gastrointestinálním onemocnění, cukrovce, hypertenzi, dysfunkci vaječníků, osteochondróze, exsudativní diatéze a mnoho jiných onemocněních. Pšeničné kořeny jsou také ideálním analgetikem při revmatismu a artritidě.

Kořeny pampelišky

Tato rostlina dokáže pomoci léčit anémii, rakovinu žaludku a jater, onemocnění kloubů, záněty lymfatických uzlin, diatézu a mnoho jiných onemocnění. Dokáže odvodnit přebytečnou vodu z těla, pomáhá při atopickém ekzému a také lupénce.

Kořeny lopuchu

Díky svým mnohaletým zkušenostem Elena říká, že tělo prochází různými změnami. Proto se tato rostlina jeví jako velmi účinná při potížích, jako je cukrovka, bronchitida, sinusitida, onemocnění kloubů, cév a srdce. Také dokáže vyléčit akutní hepatitidu C za dva až tři měsíce. Pokud máte ledvinové či žlučníkové kameny, lopuch je dokáže odstranit. Také je vhodné je použít k léčbě popálenin, ekzémům, trofických vředů, lupénky, mnohých ran, ale i k padání vlasů.

Kdy a jak využít

Elena Zaitseva doporučuje kořeny sbírat již brzy na jaře, ale mohou být sbírány také na podzim, pokud je nestihnete nasbírat na jaře. Po sběru kořeny umyjte, nasušte a poté rozdrťte nebo nalámejte na menší kousky. Pro konzumaci si připravte jednu polévkovou lžíci kořenů a zalijte je dvěma šálky vroucí vody. Přibližně deset minut směs povařte a nechte dvě hodiny odstát. Poté pijte 10-15 minut před jídlem půl čajové lžičky. 

Sdílejte článek