Supermarkety jsou sice největšími dovozci pečiva, ale není nad to si koupit rohlíček od dobrého známého pekaře,
nebo ještě lépe si takové rohlíčky udělat doma. K tomu, abyste si doma udělali výborné pečivo nepotřebujete žádnou
pekárnu. Stačí vám pouze pár ingrediencí a dodržovat postup. Navíc výhodou tohoto receptu je to, že nemusíte čekat na
nějaké kynutí těsta. Takže o to je výroba rychlejší. Pojďme se tedy podívat na ingredience a postup celého
receptu na výborné domácí rohlíčky.
Ingredience:
- 350gramů hladké mouhy
- 25gramů droždí
- 30gramů másla, které si rozpustíme
- lžíci cukru
- lžíci doli
- 1/4l mléka
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup:
Rozpustíme si droždí v mléce a přisypeme cukr. Nadále vezmeme mouku, smícháme ji se solí a rozpuštěným máslem.
Když máme toto připravené, dále přidáme kvášek a vytvoříme těsto. Pokud sami uznáte za vhodné, přisypávejte mouku,
aby těsto bylo takové, jak mý být.
Po tom, co těsto vymácháme ho vezmeme a rozdělíme na 2 kusy a posypeme moukou. Obě tyto části rozválíme a nakrájíme,
aby nám vznikly pláty, ze kterých pak uděláme rohlíky tak. že je jednoduše srulujeme a zahneme.
Nakonec si vložíme na plech pečící papír, poskládáme rohlíčky a potřeme vajíčkem nebo mlékem, aby změkly.
Pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova.