Od teď už nebudu kupovat pečivo v supermarketech. Toto jsou nejlepší domácí rohlíčky, které jsem kdy jedla.

Supermarkety jsou sice největšími dovozci pečiva, ale není nad to si koupit rohlíček od dobrého známého pekaře,
nebo ještě lépe si takové rohlíčky udělat doma. K tomu, abyste si doma udělali výborné pečivo nepotřebujete žádnou
pekárnu. Stačí vám pouze pár ingrediencí a dodržovat postup. Navíc výhodou tohoto receptu je to, že nemusíte čekat na
nějaké kynutí těsta. Takže o to je výroba rychlejší. Pojďme se tedy podívat na ingredience a postup celého
receptu na výborné domácí rohlíčky.

Ingredience:

  • 350gramů hladké mouhy
  • 25gramů droždí
  • 30gramů másla, které si rozpustíme
  • lžíci cukru
  • lžíci doli
  • 1/4l mléka

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Jak ideálně a chutně naložit maso? Zapomeňte na kupované sáčky s kořením. Cibulová marináda je možností, jak dát svému masu zcela unikátní chuť. Podívejte se s námi, jak si ji připravit

Postup:

Rozpustíme si droždí v mléce a přisypeme cukr. Nadále vezmeme mouku, smícháme ji se solí a rozpuštěným máslem.
Když máme toto připravené, dále přidáme kvášek a vytvoříme těsto. Pokud sami uznáte za vhodné, přisypávejte mouku,
aby těsto bylo takové, jak mý být.
Po tom, co těsto vymácháme ho vezmeme a rozdělíme na 2 kusy a posypeme moukou. Obě tyto části rozválíme a nakrájíme,
aby nám vznikly pláty, ze kterých pak uděláme rohlíky tak. že je jednoduše srulujeme a zahneme.
Nakonec si vložíme na plech pečící papír, poskládáme rohlíčky a potřeme vajíčkem nebo mlékem, aby změkly.
Pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova.