Langoše si kupujeme především na koupališti. Tato oblíbená pochoutka se vám může prodražit. My pro vás máme recept levný a rychlý, navíc vám těsto vydrží v lednici i týden.
Reklama
Suroviny:
- 500 ml mléka
- 250 ml smetany
- 1 kg hladké mouky
- 30 g droždí
- 1,5-2 lžičky soli
Náš tip: Vyměňte kysanou smetanu za jogurt a přimíchejte do těsta lžičku jedlé sody. Získáte dokonale vláčné těsto.
Postup:
- Nalijte mléko do misky, přidejte do něj droždí a zbytek surovin, ze kterých vytvoříte kompaktní těsto.
- Hotové těsto vložte do mikrotenového sáčku, uložte do lednice a nechte nakynout.
- Druhý den je těsto připraveno ke smažení. Z těsta si uberte kousek ze kterého vytvarujete langoše. Toto těsto se nelepí a dobře se s ním pracuje.
- Langoše smažte na pánvi a z hotových odsajte ubrouskem přebytečný tuk.
- Potřete je česnekem, můžete přidat tatarku a kečup a na vrch sýr. Pro děti zkuste sladkou variantu.
Reklama