Odhalíme vám recept na dokonalé langoše

Langoše si kupujeme především na koupališti. Tato oblíbená pochoutka se vám může prodražit. My pro vás máme recept levný a rychlý, navíc vám těsto vydrží v lednici i týden.

Suroviny:

 

Čtěte také: Tohle je trik, který jsem odkoukal od své babičky: Takto bude opět jakýkoliv šedivý ručník jasně bílý!

  • 500 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 1 kg hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 1,5-2 lžičky soli

Náš tip: Vyměňte kysanou smetanu za jogurt a přimíchejte do těsta lžičku jedlé sody. Získáte dokonale vláčné těsto.

 

Postup:

  1. Nalijte mléko do misky, přidejte do něj droždí a zbytek surovin, ze kterých vytvoříte kompaktní těsto.
  2. Hotové těsto vložte do mikrotenového sáčku, uložte do lednice a nechte nakynout.
  3. Druhý den je těsto připraveno ke smažení. Z těsta si uberte kousek ze kterého vytvarujete langoše. Toto těsto se nelepí a dobře se s ním pracuje.
  4. Langoše smažte na pánvi a z hotových odsajte ubrouskem přebytečný tuk.
  5. Potřete je česnekem, můžete přidat tatarku a kečup a na vrch sýr. Pro děti zkuste sladkou variantu.