Vepřová žebra se považují za skvělou volbu pro chutný pokrm. Jejich marináda, plná směsi medu a hořčice dodává masu bohatou a lahodnou chuť. Užijte si tento recept kdykoli během roku
Reklama
Ingredience:
- 1,5–2 kg vepřových žeber
- 4 stroužky česneku (nasekaného nebo prolisovaného)
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Smíchejte všechny ingredience na marinádu v míse: česnek, med, sójovou omáčku, kečup, hořčici, olivový olej, mletou papriku, oregano, mletý kmín, sůl a pepř.
- Vepřová žebra omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vložte je do pekáčku nebo větší nádoby vhodné k marinování.
- Marinádou zalijte vepřová žebra a dobře je potřete marinádou z obou stran. Nechte maso marinovat alespoň 2–3 hodiny v lednici, ideálně déle, aby se chuť marinády dostatečně vstřebala do masa.
- Troubu předehřejte na 160–180 stupňů Celsia.
- Vepřová žebra vyndejte z lednice a nechte je asi 30 minut před pečením zahřát na pokojovou teplotu.
- Připravte pekáč, do kterého vepřová žebra uložíte a zalijete s marinádou.
- Pečte vepřová žebra v předehřáté troubě přibližně 2–2,5 hodiny. Během pečení občas obraťte a potírejte marinádou, aby nevyschla.
- Po upečení nechte maso odpočinout přibližně 10 minut, poté je můžete nakrájet na porce a podávat. Dobrej chuť!
Jako přílohu můžeme servírovat cokoli. Od hranolek, přes pečené brambory, až ke klasickému chlebu.
Přejeme dobrou chuť.
Reklama