Zapečená kuřecí prsíčka jsou oblíbenou českou klasikou. Jedná se o poměrně rychle připravenou večeři, jejíž příprava je velice jednoduchá. Náš dnešní recept slibuje neobyčejný zážitek. U pečených kuřecích prsíček se totiž občas vyskytne ten problém, že prsíčka se pečením vysuší. Tomu se ale v našem receptu vyhneme – díky majonéze. Pokud majonézou potřete kuřecí prsíčka, zaručeně je nevysušíte. Pojďme se podívat na celou přípravu.
Reklama
Ingredience
- 600 g kuřecích prsíček (popřípadě kuřecích stehenních řízků),
- 1 ks cibule,
- 5 ks rajčat,
- 250 g sýra (dle chuti – eidam, gouda, mozarella,…),
- 4 lžíce majonézy,
- sůl a pepř podle chuti.
Příprava
- Kuřecí maso si nakrájejte na plátky, které by neměly být tlustší než 2 cm. Dbejte přitom na to, aby všechny vaše plátky byly stejně tlusté.
- Pokud chcete, můžete řízky ještě naklapat z obou stran.
- Kuřecí maso osolte a opepřete podle chuti. Z jedné strany je potřete majonézou.
- Plech si vyložte pečícím papírem a potřete olejem. Na něj naskládejte připravené kuřecí steaky.
- Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Cibuli nakrájejte najemno a posypte jí kuřecí steaky na plechu.
- Rajčata nakrájejte na kolečka. Ta naskládejte na kuřecí steaky. Posypte strouhaným sýrem.
- Pečte po dobu dvaceti minut dozlatova.
- Jako přílohu můžete zvolit brambory na jakýkoli způsob, nebo jen zeleninový salát.
Reklama