Pečené kuřecí steaky na rajčatech

Zapečená kuřecí prsíčka jsou oblíbenou českou klasikou. Jedná se o poměrně rychle připravenou večeři, jejíž příprava je velice jednoduchá. Náš dnešní recept slibuje neobyčejný zážitek. U pečených kuřecích prsíček se totiž občas vyskytne ten problém, že prsíčka se pečením vysuší. Tomu se ale v našem receptu vyhneme – díky majonéze. Pokud majonézou potřete kuřecí prsíčka, zaručeně je nevysušíte. Pojďme se podívat na celou přípravu.

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček (popřípadě kuřecích stehenních řízků),
  • 1 ks cibule,
  • 5 ks rajčat,
  • 250 g sýra (dle chuti – eidam, gouda, mozarella,…),
  • 4 lžíce majonézy,
  • sůl a pepř podle chuti.

Příprava

  1. Kuřecí maso si nakrájejte na plátky, které by neměly být tlustší než 2 cm. Dbejte přitom na to, aby všechny vaše plátky byly stejně tlusté.
  2. Pokud chcete, můžete řízky ještě naklapat z obou stran.
  3. Kuřecí maso osolte a opepřete podle chuti. Z jedné strany je potřete majonézou.
  4. Plech si vyložte pečícím papírem a potřete olejem. Na něj naskládejte připravené kuřecí steaky.
  5. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  6. Cibuli nakrájejte najemno a posypte jí kuřecí steaky na plechu.
  7. Rajčata nakrájejte na kolečka. Ta naskládejte na kuřecí steaky. Posypte strouhaným sýrem.
  8. Pečte po dobu dvaceti minut dozlatova.
  9. Jako přílohu můžete zvolit brambory na jakýkoli způsob, nebo jen zeleninový salát.